Ολυμπιακός - Παρτιζάν 87-58: Επιστροφή στην άμυνα, επιστροφή στις νίκες (vid)

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τις ήττες στην Euroleague αφού επικράτησε της Παρτιζάν με 87-58.

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει πίεση στον εαυτό του μετά τις διαδοχικές ήττες κι ήθελε πάση θυσία την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Και το κατάφερε επιστρέφοντας στις βασικές αρχές της άμυνας και με καλό μπάσκετ, διέλυσε την Παρτιζάν με 87-56 παραμένοντας ψηλά στην κατάταξη της Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό κι αυτό αποτυπώθηκε γρήγορα στο σκορ. Στο πεντάλεπτο ήταν μπροστά με 14-4 και αιτίες ήταν η καταπληκτική προσωπική άμυνα όλης της αρχικής πεντάδας και η άριστη κυκλοφορία της μπάλας η οποία πρόσφερε ασίστ και τρίποντα. Ο Κάνααν είχε βρει ρυθμό με τους Παπανικολάου και Σλούκα να σιγοντάρουν για το 22-14 της εναρκτήριας περιόδου.

Ο ρυθμός των «ερυθρόλευκων» διατηρήθηκε. Παρά τις αλλαγές προσώπων η άμυνα παρέμενε σε επίπεδο ασφυξίας ενώ στην επίθεση ο Σλούκας κυρίως «τιμωρούσε» την άμυνα με αλλαγές της Παρτιζάν και είτε σκόραρε είτε πάσαρε (30-18, 13’). Οι φιλοξενούμενοι πάντως αντέδρασαν και χάρη στους Πάντερ, Νάναλι πλησίασαν αρκετά (30-25, 15’), όμως το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα άλλαξε άρδην την κατάσταση. Σλούκας και Πίτερς έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα και έτσι η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (45-34).

Η έλλειψη συγκέντρωσης ξεκίνησε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου και επιβεβαιώθηκε στην αρχή του δεύτερου. Πολλά λάθη, βιαστικά σουτ και κακές αντιδράσεις στην άμυνα επέτρεψαν στην Παρτιζάν να μπει στη διεκδίκηση της νίκης χάρη στον Παπαπέτρου (48-45, 25’). Βεζένκοβ και Φαλ πρόσφεραν μερικές «ανάσες» (55-47, 27’), όμως ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ. Με κλέψιμο κατόπιν βουτιάς και 11 δικούς του πόντους, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 68-54 στο 30’.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν καλύτερα στη διαφορά με την οποία προηγήθηκαν και μέσα από την καλή τους άμυνα κατάφεραν να κερδίσουν χρόνο (71-56, 34’). Μάλιστα όσο κυλούσε το ματς τόσο περισσότερο ανέβαινε η διαφορά αφού το ρόστερ των Σέρβων ήταν περιορισμένο λόγω εθνικής Σερβίας και τραυματισμών με αποτέλεσμα να ξεφύγει αρκετά (82-56, 37’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν η Παρτιζάν μείωσε σε 60-54 και αμφισβήτησε τη νίκη των «ερυθρόλευκων», ο Λαρεντζάκης βγήκε μπροστά. Με εντυπωσιακές άμυνες και 9 προσωπικούς πόντους έστειλε την διαφορά στους 14 πόντους και στη συνέχεια όσο κι αν ήθελε η Παρτιζάν, δεν μπορούσε.

MVP: Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός με 17 πόντους (3/6διπ., 3/4τριπ., 2/2β.) και 8 ασίστ.

Εκπληκτική δουλειά έκανε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος… καθάρισε το παιχνίδι με 14 πόντους (όλοι στο δεύτερο ημίχρονο), ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καλή δουλειά ανά διαστήματα από Κάνααν (10π.), Πίτερς (10π., 5ρ.) και Παπανικολάου (10π.) και φυσικά Βεζένκοβ (15π., 7ρ.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησαν Μαντάρ και Λεντέι ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 51.9% στα τρίποντα (14/27), έδωσαν 24 ασίστ κι υπέπεσαν σε 11 λάθη. Οι Σέρβοι είχαν 20 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε μόνο στις νίκες, επέστρεψε και στις εντυπωσιακές άμυνες που τόσο του έλειψαν φέτος. Καλό μπάσκετ και κυρίως πλουραλισμός αφού σε κάθε περίοδο εμφανιζόντουσαν και διαφορετικοί πρωταγωνιστές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.