Μπάγερν - Αρμάνι 81-83: Γλίτωσαν το «χαρακίρι» οι Ιταλοί, το έκαναν οι Βαυαροί

Με ένα συγκλονιστικό φινάλε, η Αρμάνι κατάφερε να... αποδράσει από το Μόναχο, επικρατώντας με 83-81 της Μπάγερν που συνεχίζει χωρίς νίκη στην EuroLeague.

Τα είδαμε όλα στο απρόσμενο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Μπάγερν Μονάχου (0/4) μπορεί να είχε απουσίες, με τελευταία αυτήν του κορυφαίου της πριν τρία βράδια, Ρούμπιτ, αλλά πάλεψε ως το φινάλε για να ηττηθεί τελικά με 81-83 από την Αρμάνι Μιλάνο (3-1) σε ένα τέλος γραμμένο από τον πιο... τρελό σεναριογράφο. Ο Γουίνστον έκανε τα πάντα με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ για τους γηπεδούχους, αλλά οι δύο βολές του Μπαμπ βρήκαν σίδερο, ενώ είχε προηγηθεί μία... βόμβα του Μπάρον, που ολοκλήρωσε με 9 αλλά είχε το σουτ του αγώνα.

Πάνγκος με 13 πόντους και 11 ασίστ αλλά και Μέλι με 17 (3/3 2π, 2/3 3π), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ ήταν αυτοί που κράτησαν την Αρμάνι, με τον Ντέιβις να σκοράρει κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο, ολοκληρώνοντας με 14.

«Καυτή» Μπάγερν από το τρίποντο

Δύο ομάδες με τελείως διαφορετική προσέγγιση στο ξεκίνημα, αφού η Αρμάνι προσπάθησε να περάσει την μπάλα στη ρακέτα ενώ η Μπάγερν είχε στον νου της αρκετά το μακρινό σουτ. Ένα τρίποντο του Μπαμπ και ένα του Τσίπσερ έφεραν την Μπάγερν στο 13-10, για να ακολουθήσει ένας εκ των πρωταγωνιστών της Γερμανίας στο EuroBasket. Ο Αντρέας Ομπστ εκτέλεσε για τρεις (18-14 στο 8') για να έρθει ο Κάσιους Γουίνστον να διαμορφώσει το 22-14.

Όμως τα 7/14 τρίποντα των γηπεδούχων ήταν αδύνατο να μην παίξουν τον ρόλο τους. Τσίπσερ και Ομπστ για την Μπάγερν άνοιξαν την ψαλίδα, με τον δεύτερο να φτάνει τους 9 πόντους και να γράφει το 40-26 (στο 15'). Όμως με υπομονή οι Ιταλοί διατηρήθηκαν στο παιχνίδι, περνώντας την μπάλα στη ρακέτα και τον Μέλι, προτού έρθει ο Κέβιν Πάνγκος να σουτάρει για τρεις, μειώνοντας σε 43-37 με το φινάλε του ημιχρόνου για ένα επιμέρους 3-11.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο με τον Τσίπσερ να μετρά πέντε σερί στο δεύτερο μέρος (48-40) και να γίνεται διψήφιος, αλλά τα μεγάλα σουτ του Πάνγκος και ένα καλάθι του Ντεσόν Τόμας στο τρανζίσιον έφεραν το ματς στον πόντο (51-50 στο 25'). Οι γκαρντ του Αντρέα Τρινκιέρι ξεκίνησαν να παίρνουν λάθος αποφάσεις, με τον Μέλι να τιμωρεί από την περίμετρο για το 53-55. Η επιστροφή του Γιάραμαζ «νοικοκύρεψε» ξανά την επίθεση, με την Μπάγερν να ξεσπά και να προσπερνά εκ νέου με πέντε (64-59 στο 29'), προτού οι Γουίνστον και Πάνγκος ανταλλάξουν «χτυπήματα» για το 66-63.

Ένα φινάλε σκέτη... τρέλα

Το κλειστό ματς ως το φινάλε χρειαζόταν προσωπικότητες από τις δύο πλευρές, με τον Γουίνστον για τους γηπεδούχους να κάνει την αρχή με ένα γκολ φάουλ που έφερε το 72-69. Ο μαέστρος Πάνγκος εκμεταλλεύτηκε τον Ντέιβις και αμφότερες οι ομάδες έχασαν τις ευκαιρίες τους έως ότου έρθει ένα τρίποντο του Μέλι για το 72-74 ύστερα από τρία λεπτά ανομβρίας. Τα μεγάλα σουτ των Γουίνστον και Χολ διαμόρφωσαν το 76-77 πριν το έμπα στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Χάινς να «σβήνει το φως» στον Λούτσιτς και τους δυο να είναι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων στιγμών. Όμως ο Σέρβος απάντησε ακριβώς στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο για το 79-77 και αποβλήθηκε αμέσως στην επόμενη κατοχή, με τις βολές του Χάινς να φέρνουν το ματς στην ισοπαλία.

Την τελευταία του λέξη ήθελε να πει και ο Κάσιους Γουίνστον, που επιτέθηκε ως το καλάθι της Αρμάνι για να φτάσει τους 20 πόντους, δίνοντας προβάδισμα με 81-79 στα 35'', με τον Μπάρον να απαντά με τρίποντο μετά το τάιμ άουτ του Μεσίνα. Η τελευταία κατοχή της Μπάγερν πήγε στον Γουίνστον που αστόχησε, ο Χάινς έχασε την μπάλα από τα χέρια και στα 3.9'' που απέμεναν η Μπάγερν βρήκε επαναφορά στον Μπαμπ. Ο Μπάρον τον έστειλε στη γραμμή αλλά αυτός έκανε 0/2 για να σφραγίσει τελικά το 81-83 που έφερε την Αρμάνι να αποκτά το ροζ φύλλο και τους Βαυαρούς στο 0-4.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-37, 66-63, 81-83

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε τρεις παίκτες σε μεγάλη βραδιά και τον Μπίλι Μπάρον έτοιμο να πάρει ένα μεγάλο σουτ, την ώρα που ο Μπαμπ με τρεμάμενα χέρια έστειλε δύο βολές που μπορούσαν να δώσουν την πρώτη νίκη στην Μπάγερν στο σίδερο.

MVP: Ο Κέβιν Πάνγκος με 13 πόντους (3/8 3π), 11 ασίστ, 3 ριμπάουντ και ένα μαεστρικό παιχνίδι όσον αφορά την οργάνωση.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μέλι ως το φινάλε με τους 17 πόντους και ο Μπάρον με το τεράστιο σουτ νίκης από τη γωνία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φρέντι Γκιλέσπι με 2 πόντους (1/5 2π) σε 25:26 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/28 τρίποντα της Μπάγερν με 2/7 του Αντρέας Ομπστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Προβλήματα για την Μπάγερν που συνεχίζει να χάνει, έχοντας όμως και απουσίες, οριακά παιχνίδια. Η Αρμάνι διαθέτει ποιότητα, λύσεις και έναν εκπληκτικό «εγκέφαλο» στο παρκέ, τον Πάνγκος που έχει μπει για τα καλά στα παπούτσια του Σέρχι.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.