Λι στο Gazzetta: «Ποιον παίκτη σταμάτησα; Εδώ πρέπει να πω "Σλούκας"» (vid)

Λι στο Gazzetta: «Ποιον παίκτη σταμάτησα; Εδώ πρέπει να πω "Σλούκας"» (vid)

Λι στο Gazzetta: «Ποιον παίκτη σταμάτησα; Εδώ πρέπει να πω "Σλούκας"» (vid)
Ο Πάρις Λι συστήνεται μέσα από το Gazzetta. Τα μονά με τον μεγαλύτερο αδελφό του στο Σικάγο, η επιλογή του Παναθηναϊκού, το απωθημένο του Σκότι Γουίλμπεκιν και η επιτυχία με τον Κώστα Σλούκα. Αλλά και γιατί ονομάστηκε Πάρις. Κυρίες και κύριοι, ο Πάρις Λι.

Ο Πάρις Λι περνάει από ένα σκριν. Το άλλο ακολουθεί. Με τρόπο αδυσώπητο. Δεν θα σταματήσει, όμως. Έχει ένα σκοπό. Μία αποστολή. Να σταματήσει τον αντίπαλό του. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού λογίζεται ανάμεσα στους ελίτ αμυντικούς της EuroLeague.

Μία ανάσα, ένα γρήγορο βήμα, δεύτερη ανάσα και ο Λι δεν σταματάει. Στο μυαλό του γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι η πίσω αυλή του σπιτιού του, στο Σικάγο. Και στο πρόσωπο του κάθε αντιπάλου του, ο μεγάλος του αδελφός.

Όπως τότε. Δύο παιδιά που παίζουν μπάσκετ. Έτσι και τώρα, ο... Παριζιάνος Λι δεν σταματά. Ο δρόμος τον έφερε στην Αθήνα. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο Gazzetta, ήρθε η ώρα να βγει απ' τη ζώνη ασφαλείας. Να αλλάξει. Να μεγαλώσει. Να εξελιχθεί.

Μία μέρα στο Παρίσι

Ο Λι μιλάει για την αγάπη του στην άμυνα, για τον παίκτη που δεν κατάφερε να σταματήσει και εκείνον που περιόρισε με επιτυχία. Αλλά και για το λόγο που διάλεξε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι, προερχόμενος από μία γεμάτη και εξαιρετική σεζόν με τη Μονακό, την αποψινή αντίπαλο των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ (21/11, Παράλληλα, μιλάει και για την προέλευση του ονόματός του.

Παρμένο από την πόλη του Παρισιού, τη μεγάλη αγάπη της μητέρας του. Γι' αυτό όταν ο Λι είχε το χρόνο, αποφάσισε να περάσει χρόνο μαζί της στην Πόλη του Φωτός. Ένα ταξίδι που γέμισε τις ψυχές τους για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο Πάρις Λι στο Gazzetta.

@Photo credits: INTIME, Χρήστος Ζωίδης