Παναθηναϊκός: Το 27% επιτυχίας στα pick n roll και τα 8/33 μέσα στη ρακέτα (vids)

Παναθηναϊκός: Το 27% επιτυχίας στα pick n roll και τα 8/33 μέσα στη ρακέτα (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Το 27% επιτυχίας στα pick n roll και τα 8/33 μέσα στη ρακέτα (vids)
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα στο Βερολίνο από την Άλμπα και το Gazzetta καταγράφει τα δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στην επίθεσή του, τόσο μέσα στη ρακέτα όσο και στα pick n roll.

Μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του στην Euroleague υπέστη ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση με την Άλμπα είχε «κυκλωθεί» ως παιχνίδι που θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, επέστρεψε με -29 πόντους.

Οι προπονητές λένε ότι μέσα από την άμυνα μπορεί μια ομάδα να βρει και ρυθμό στην επίθεση. Τι συμβαίνει όμως όταν όλα... πάνε λάθος; Η απάντηση δόθηκε στην «Mercedes Benz Arena» όπου η Άλμπα «χτύπησε» σε όλες τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλα όσα της έδωσε και αυτό είχε αντίκτυπο και στην επιθετική λειτουργία των «πρασίνων» η οποία ήταν κάκιστη.

Άλλωστε και μια ματιά στις κατοχές, φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος ότι δεν λειτούργησε τίποτα σωστά για την ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα η Άλμπα τελείωσε το ματς με διαφορά 29 πόντων και έχοντας μόλις δύο (!) κατοχές περισσότερες (89 έναντι 87) σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Ε, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την ηττημένη ομάδα να γνωρίσει τόσο μεγάλη συντριβή και η διαφορά στις κατοχές να είναι τόσο μικρή.

Είχε 3/15 pick n roll μέχρι να πάει η διαφορά στους 27 πόντους

Παρόλα αυτά υπάρχει εξήγηση. Εκτός από τις 10 χαμένες βολές (14/24) που είναι το προφανές και οι οποίες έχουν αρχίσει και στοιχίζουν πολύ στον Παναθηναϊκό (τόσο όσον αφορά το σκορ, όσο και όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι), οι παίκτες του Ράντονιτς δεν μπορούσαν να «τελειώσουν» φάσεις ύστερα από pick n roll. Μέχρι να εκτοξευθεί ο δείκτης του σκορ στο +27 για την Άλμπα στα μέσα της 2ης περιόδου (60-33 στο 25') οι «πράσινοι» είχαν μόλις τρεις πετυχημένες προσπάθειες σε 15 pick n roll καταστάσεις. Δηλαδή ποσοστό επιτυχίας που έφτανε μετά βίας το 20%!

Φυσικά το εν λόγω νούμερο είναι απαγορευτικό για μια ομάδα που προσπαθούσε να επιτεθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Από τη στιγμή που το ματς είχε τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα με την διαφορά στις παρυφές των 30 πόντων, ο Παναθηναϊκός είχε άλλες 4/11 προσπάθειες για pick n roll στα τελευταία 15 λεπτά του ματς με αποτέλεσμα (και σύμφωνα με την Instat) να τελειώσει το παιχνίδι με 7/26 και ποσοστό στο 27%! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα pick n roll μόνο οι τέσσερις φορές είχαν αποδέκτη τον παίκτη που «ρόλαρε» στο καλάθι και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γκουντάιτις (2/4).

Η επιθετική αδυναμία στην ρακέτα

Σε συνέχεια των όσων διαβάσατε η εν λόγω αστοχία αποτυπώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις προσπάθειες μέσα από το «ζωγραφιστό»! Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 8/33 προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα και εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της τάξεως του 24% επιφέρει αρνητικές συνέπειες. Όπως και έγινε στο Βερολίνο.

Για να το κάνουμε και πιο... ψιλά, ο Παπαγιάννης είχε μόλις 0/2 προσπάθειες κάτω από το καλάθι, μένοντας άποντος από τις 5/3/20 και από το εντός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ όπου και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει βαριά ήττα (66-97). Ο Ντέρικ Γουίλιαμς αντίστοιχα είχε 1/4 μέσα από τη «ρακέτα» της Άλμπα, ο Πάρις Λι μόλις 1/5 και δη σε βιαστικές επιλογές και άτσαλα τελειώματα για layup, ο Μάριους Γκριγκόνις 1/4, ο Ματέους Πονίτκα 1/6, ο Άντριους Άντριους 0/2, ο Αρτούρας Γκουντάτις 3/7, ο Λευτέρης Μαντζούκας 0/1 και ο Λευτέρης Μποχωρίδης 1/2.

Από την αστοχία ήρθε και το transition παιχνίδι της Άλμπα, το οποίο της χάρισε 24 πόντους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.