Κάτας: «Βλέπω την φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου και συγκινούμαι»

Γιώργος Κούβαρης
Κάτας: «Βλέπω την φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου και συγκινούμαι»
Οι παίκτες και οι αρχηγοί των τριών ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», μίλησαν για τον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, αλλά και για τις αναμετρήσεις του τουρνουά.

Ο Οντέντ Κάτας έχει ζήσει κοντά στον Παύλο Γιαννακόπουλο, όταν φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτό θυμήθηκε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ όταν κλήθηκε να μιλήσει για το 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Μακάμπι:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε να βρεθούμε σε αυτό το τουρνουά. Είναι μία ενδιαφέρουσα ευκαιρία να δούμε πού βρισκόμαστε, αντιμετωπίζοντας πολύ καλές ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ. Βλέπω την φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου και συγκινούμαι που ήμουν μέλος αυτή της ομάδας, που έδωσε τα πάντα γι' αυτή ο κος. Γιαννακόπουλος».

Τους παίκτες της Μακάμπι εκπροσώπησε ο Τζον ΝτιΜπαρτολομέο: «Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ. Χαίρομαι πολύ που θα παίξουμε σπουδαίους αγώνες. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ράντονιτς: «Δεν είμαστε έτοιμοι...»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς επεσήμανε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Τιμούμε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο μπάσκετ. Δεν είμαστε έτοιμοι, ωστόσο αυτό το τουρνουά θα μας βοηθήσει να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε».

«Είναι πολύ σημαντικό να τιμήσουμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Έναν άνδρα που έφερε στην κορυφή τον Παναθηναϊκό. Αυτό το τουρνουά είναι ένα κρας τεστ για όλους, πριν ξεκινήσει η σεζόν», τόνισε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο νέος αρχηγός των «πρασίνων».

Αταμάν: «Οταν μπαίνω στο ΟΑΚΑ, πάντα κοιτάζω τα λάβαρα»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ τον Παναθηναϊκό που συμμετέχουμε, ακόμη μία φορά σε αυτό το τουρνουά. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στον Παύλο Γιαννακόπουλο, οι συγκινήσεις που προσέφερε στους φιλάθλους αυτή της ομάδας ήταν τεράστιες. Όταν μπαίνω στο ΟΑΚΑ, πάντα κοιτάζω τα λάβαρα».

Ενώ ο αρχηγός των Τούρκων, Ντόγκους Μπαλμπάι, εξήγησε: «Θέλω να ευχαριστήσω που μας καλέσατε σε αυτό το σπουδαίο τουρνουά. Θα δούμε σπουδαίους αγώνες, θα δούμε πώς πατάει κάθε ομάδα».

Φιορέτι: «Έχω μάθει πολλά για την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου»

Η αποστολή της Αρμάνι Μιλάνο έφτασε με καθυστέρηση και την ιταλική ομάδα εκπροσώπησε ο βοηθό του Έτορε Μεσίνα, Μάριο Φιορέτι: «Τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτό τουρνουά και να να τιμούμε τον κύριο Γιαννακόπουλο, τον οποίο δεν έχω συναντήσει, αλλά έχω μάθει πολλά γι' αυτόν και την προσφορά του στην ομάδα».

Ο Νικολό Μέλι, κάπτεν των Ιταλών, υπογράμμισε: «Ως αρχηγός της Αρμάνι, είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Είναι ένα πολύ καλό τουρνουά για εμάς, ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η πρόσκληση είναι πολύ τιμητική για εμάς».

@Photo credits: INTIME