Παπαπέτρου: «Το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς με έκανε να διαλέξω την Παρτιζάν» (vid)

Παπαπέτρου: «Το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς με έκανε να διαλέξω την Παρτιζάν» (vid)
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε συνέντευξη στην MozzartSport και μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, την Παρτιζάν.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε κάτοικος Βελιγραδίου, για χάρη της Παρτιζάν. Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μίλησε για το κεφάλαιο «Παναθηναϊκός», εξήγησε το ρόλο του Ζοτς στην απόφασή του και προειδοποίησε: «Μπορεί να μην έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά θα είμαστε η ομάδα που παλεύει περισσότερο απ' όλες».

Οσα είπε ο Παπαπέτρου στη MozzartSport

Για τον Παναθηναϊκό

«Ο Παναθηναϊκός θα είναι για πάντα το δεύτερο σπίτι μου, ένα κλαμπ που θα σέβομαι απεριόριστα. Περάσαμε πολλά μαζί και αισθάνθηκα πως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Εχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους στην ομάδα και έχω μόνο καλά λόγια για όλους. Τώρα η ομάδα μου είναι η Παρτιζάν, της οποίας οι φιλοδοξίες της συμβαδίζουν με τις δικές μου. Μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο που μου άρεσε, στο τέλος πήρα την απόφαση να υπογράψω με μία ομάδα που σημαίνει πολλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το deal με την Παρτιζάν και τον Ομπράντοβιτς

«Η ομάδα επικοινώνησε με τον μάνατζέρ μου και αμέσως είδα τι μπορεί να με περιμένει στο νέο μου περιβάλλον. Ωστόσο, το τηλεφώνημα από τον κόουτς Ομπράντοβιτς ήταν κομβικό. Μετά από αυτό αποφάσισα ότι θα πάω στην Παρτιζάν. Δεν μιλήσαμε για αρκετή ώρα, αλλά συνειδητοποίησα γρήγορα ότι έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και τις ίδιες προσδοκίες. Όλοι γνωρίζουν ποιος και τι είναι ο Ομπράντοβιτς. Για να είμαι ειλικρινής, η πρόσκλησή του είναι ένα κίνητρο για εμένα, επειδή θέλω να έχω τον ίδιο τρόπο σκέψης, να είμαι αφοσιωμένος όπως αυτός.

Το ένιωσα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας και πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο όταν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε στο παρκέ. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς κερδίζει τίτλους και εγώ θέλω το ίδιο και θα είναι τιμή να σχετίζομαι μαζί του».

Για τη νέα σεζόν

«Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει το όνομα της Παρτιζάν στην Ευρώπη. Μολονότι το κλαμπ δεν ήταν στη EuroLeague τα τελευταία χρόνια, ήταν πάντα γνωστό για την ιστορία του, για τους φιλάθλους, και τους αληθινούς μπασκετικούς του θρύλους και τώρα οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες ξανά. Περιμένω μία ενδιαφέρουσα σεζόν, ομολογώ ότι ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθούν όλα όταν θα ολοκληρωθεί η ομάδα και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί».

Για το EuroBasket

«Ακολουθώ ένα σύστημα τα καλοκαίρια, τώρα έκανε λίγο μεγαλύτερες σε διάρκεια διακοπές για να ξεκουράσω το κορμί μου για όσα με περιμένουν, επειδή θα είναι δύσκολα τα πράγματα από το τέλος Αυγούστου, με την Εθνική ομάδα και το EuroBasket. Μόλις τελειώσω με αυτό, θα αρχίσω προετοιμασία με την Παρτιζάν. Θέλω να έρθω στην ομάδα πλήρως προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος. Ήδη κάνω προπονήσεις με τον Τρίσταν Βούκσεβιτς, που μου λέει πράγματα για την ομάδα. Είναι υπέροχος τύπος και εξαιρετικό ταλέντο».

Για την Παρτιζάν και το μπάτζετ

«Η Παρτιζάν μπορεί να μην έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε η ομάδα που παλεύει περισσότερο και με οπαδούς που είναι πασίγνωστοι. Αν κάποιος γνωρίζει τι σημαίνει η αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο ομάδες, αυτός είμαι εγώ. Έπαιξα για τον Ολυμπιακό και μετά για τον Παναθηναϊκό. Δύο μεγάλα κλαμπς. Ξέρω τι πρέπει να περιμένω από την αντιπαλότητα ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Αστέρα. Επίσης δύο μεγάλες ομάδες με πολλούς φιλάθλους».

Για τον Νέντοβιτς

«Ο "Νέντο" είναι καλός φίλος, είχαμε καλή σύνδεση στην Αθήνα. Είναι ένας υπέροχος τύπος, του τρέφω μεγάλο σεβασμό ως αθλητή και συναγωνιστή. Μέχρι τώρα μοιραζόμασταν τα αποδυτήρια, τώρα θα είμαστε αντίπαλοι στο γήπεδο. Περιμένω δυνατές μονομαχίες, αληθινά ντέρμπι. Αποχώρησε πριν από εμένα και λυπάμαι που δεν είμαστε μέρος του Παναθηναϊκού. Κατάλαβα όμως ότι θα είμαστε στην ίδια πόλη. Μιλήσαμε για όσα μας περιμένουν, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι όταν βρεθούμε στο παρκέ».

@Photo credits: INTIME