Φοντέκιο: Αφήνει τη Μπασκόνια για τους Τζαζ

Νίκος Καρφής
Φοντέκιο: Αφήνει τη Μπασκόνια για τους Τζαζ
O Σιμόνε Φοντέκιο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και τη Γιούτα.

Σύμφωνα με το ιταλικό Eurodevotion, η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Σιμόνε Φοντέκιο στην Μπασκόνια. Ο Ιταλός θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Τζαζ για να κάνει το... άλμα για το ΝΒΑ. Το συμβόλαιο του παίκτη των Βάσκων ολοκληρώνεται το 2024, ωστόσο υπάρχει NBA out (διορία μέχρι τον Ιούλιο). Mάλιστα ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι, επικαλούμενος τον ατζέντη του παίκτη, έκανε γνωστό το ποσό που θα εισπράξει ο Φοντέκιο για τα δύο αυτά χρόνια, το οποίο φτάνει στα 6.25 εκατ. δολάρια.

Την τελευταία σεζόν ο Φοντέκιο μέτρησε 11 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ σε 22 ματς στη Euroleague στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Ο 26χρονος σούταρε με 40.2% στα τρίποντα.

Μορμόνοι πάνε σε rebuild, αφού αρχικά αποχαιρέτησε ο Κουίν Σνάιντερ επί χρόνια προπονητής της ομάδας, ενώ στη συνέχεια ο Ρούντι Γκομπέρ έφυγε με ανταλλαγή με προορισμό τη Μινεσότα. Επίσης όλα δείχνουν πως παρελθόν θα αποτελέσει και ο Ντόνοβαν Μίτσελ, για τον οποίο έκριναν οι Νικς πως οι απαιτήσεις της Γιούτα ήταν υπερβολικές. Άλλος ένας σημαντικός παίκτης για τη Γιούτα τα τελευταία χρόνια, ο Τζο Ινγκλς βρίσκεται πλέον στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.