Ξέσπασε ο Ουίλμπεκιν: «Δεν θα έλεγα ποτέ Ναζί έναν Ισραηλινό»!

Ξέσπασε ο Ουίλμπεκιν: «Δεν θα έλεγα ποτέ Ναζί έναν Ισραηλινό»!

Ξέσπασε ο Ουίλμπεκιν: «Δεν θα έλεγα ποτέ Ναζί έναν Ισραηλινό»!
Ο Σκότι Ουίλμπεκιν σχολίασε τη στάση των οπαδών της Χάποελ Τελ Αβίβ στην προημιτελική σειρά με τη Μακάμπι και τα συνθήματα κατά του Ισραήλ που ακούστηκαν από την εξέδρα στο μεταξύ τους παιχνίδι!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε με 77-82 εκτός έδρας τη Χαποέλ Τελ Αβίβ το βράδυ της Κυριακής 22/5, έκανε το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Winner League και προκρίθηκε στη τετράδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Σκότι Ουίλμπεκιν στάθηκε στη στάση των οπαδών των γηπεδούχων και τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Game 4.

«Νομίζω πως οι οπαδοί της Χάποελ δεν αγαπούν το Ισραήλ. Αν το έκαναν, δεν θα φώναζαν συνθήματα για το Ολοκαύτωμα! Πως γίνεται ένας ξένος όπως εγώ να αγαπάει περισσότερο το Ισραήλ από αυτούς; Δεν με σεβάστηκαν, δεν σεβάστηκαν τους παίκτες της Μακάμπι, δεν σεβάστηκαν ούτε τους παίκτες της ίδιας της ομάδας τους!

Έπαιξα στην Ελλάδα και ό,τι έζησα εδώ δεν έχει καμία σχέση. Οι οπαδοί της Χάποελ πετούσαν συνεχώς πράγματα στο παρκέ. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν θα έλεγα ποτέ Ναζί έναν Ισραηλινό! Κατανοώ απόλυτα την κόντρα μεταξύ των δυο ομάδων όμως αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες. Είναι νοοτροπία μικρής ομάδας».