Πρίντεζης: «Αυτό το “μετά από 20 χρόνια”, δεν ακούγεται καλό»

Πρίντεζης: «Αυτό το “μετά από 20 χρόνια”, δεν ακούγεται καλό»
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τον ημιτελικό με την Αναντολού Εφές, τον κόσμο του Ολυμπιακού και τι διαφορετικό έχει η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Τζο Αρλάουκας είχε εξαιρετική διάθεση, μόλις αντίκρισε τον Γιώργο Πρίντεζη. Και αποφάσισε να ξετυλίξει το παρελθόν του, μίλησε για τα 20 χρόνια από την πρώτη φορά που ξεκίνησε, το νικητήριο σουτ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πιθανότητα αυτή να είναι η τελευταία φορά που ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε ένα Final 4. Ο Πρίντεζης δεν απάντησε ακριβώς στο τελευταίο. Αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει με κάτι για να... σπάσει τον πάγο.

«Αυτό το “μετά από 20 χρόνια”, δεν ακούγεται καλό», είπε ο Πρίντεζης.

Και συνέχισε: «Είναι τιμή και προνόμιο που είμαστε εδώ. Τιμή για τους φιλάθλους μας, ειδικά σε αυτή την πόλη. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάναμε, είμαστε διαφορετικοί από τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4, δεν ήταν ο στόχος μας στην αρχή της σεζόν. Δουλέψαμε σκληρά και το πετύχαμε. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε μέχρι εδώ», τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Για την εμπειρία του και τι προσπαθεί να συμβουλεύσει τους πρωτάρηδες σε Final 4:

«Μερικές φορές μιλάμε για τα Final 4. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει, τι χρειάστηκε για να φέρουμε εδώ την ομάδα. Ο κόουτς, ο Κώστας Σλούκας, ο Κώστας Παπανικολάου έχουν την εμπειρία, τους δίνουμε κάποιες συμβουλές. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και θα τα δώσουν όλα».

Τι διαφορετικό έχει η φετινή ομάδα, εκτός από την απουσία του Βασίλη Σπανούλη:

«Κάθε Final 4 είναι ξεχωριστό, το δημιουργικό άγχος παραμένει ίδιο για να πετύχεις και να φτάσεις στο στόχο σου. Τα τελευταία 15-16 χρόνια έχουμε βρεθεί σε τελική φάση με τρία διαφορετικά format. Στο πρώτο με γνωστούς παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στον τίτλο.

Στο δεύτερο, το 2012 και το 2013, καταφέραμε πολλά σε μία εξαετία. Φέτος έχουμε μία καινούργια ομάδα, εκτός από εμένα και τους Κώστηδες (Σλούκα, Παπανικολάου) υπάρχουν νέοι παίκτες, είναι άξιο επιτυχίας αυτός που έχουμε καταφέρει. Είναι σαν να ξεκίνησε το χτίσιμο και πέτυχε άμεσα να πάει στο Final 4».

Για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο στο Game 5 και την ένεργεια που δίνει ο κόσμος:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας δώσει ενέργεια. Το έκαναν σε όλη τη σεζόν, μετά από πολλά χρόνια δεν μας πρόσθεσαν καθόλου πίεση εντός έδρας. Τους περιμένουμε να μας βοηθήσουν και εδώ. Όπως είπατε, όσα έγιναν στο Game 5, δεν ήταν ο σωστός τρόπος να μπουν στο παρκέ, προτού το ματς ολοκληρωθεί.

Είναι τα συναισθήματα μετά από 2,5 χρόνια με τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, πολλοί ήθελαν να χαρούν. Είμαστε χαρούμενοι που τους προσφέραμε αυτά τα συναισθήματα, να τους δώσουμε και άλλα στο Final 4».

@Photo credits: eurokinissi