Τζόρτζεβιτς: «Το 1992 ο Ομπράντοβιτς δεν μας έδωσε χρόνο ούτε να δούμε τις ταυτότητες μας»

Τζόρτζεβιτς: «Το 1992 ο Ομπράντοβιτς δεν μας έδωσε χρόνο ούτε να δούμε τις ταυτότητες μας»

Τζόρτζεβιτς: «Το 1992 ο Ομπράντοβιτς δεν μας έδωσε χρόνο ούτε να δούμε τις ταυτότητες μας»
Ο ήρωας του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου της Παρτιζάν, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε - με αφορμή τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - όσα έζησε με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

«Για εμάς κάθε σεζόν ήταν μία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε ένα τίτλο. Η Παρτιζάν μας έδινε αυτή την ευκαιρία. Και στη Γιουγκοσλαβία, ήταν γνωστό, πως η ηλικία ήταν ένας αριθμός. Οι προπονητές μας έδιναν την ευκαιρία αν την αξίζαμε».

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος απουσίασε από το πάρτι για τη συμπλήρωση των 30 ετών από το «θαύμα του Βοσπόρου, θυμήθηκε τα ένδοξα νιάτα του. Τότε που δεν δίστασε να... εκτελέσει την Μπανταλόνα και να δώσει με τρίποντο στη λήξη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Παρτιζάν, ανήμερα της 16ης Απριλίου του 1992.

«Το προσόν του Ομπράντοβιτς»

Ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία που άξιζε δεν είναι άλλος από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. «Περάσαμε αρκετό χρόνο όλοι μαζί ταξιδεύοντας. Είχαμε εξαιρετική χημεία και διασκεδάζαμε ο ένας με την παρέα του άλλου. Οι νεαροί έφεραν ενθουσιασμό και ενέργεια. Ο Ζέλικο δεν μας έδωσε χρόνο για να δούμε τις ταυτότητές μας. Βέβαια, είχαμε και ποιότητα», είπε ο Τζόρτζεβιτς, μιλώντας στην MozzartSport, αναφερόμενος στη νεαρή ηλικία των περισσότερων παικτών.

Και συνέχισε μιλώντας για τον Ζοτς: «Όλα ήρθαν από τις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς στην προπόνηση. Οι νεαροί ωρίμασαν πιο γρήγορα, τουλάχιστον αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους στο παρκέ. Συγκέντρωση για 40 λεπτά, σωστά σουτ, έξτρα πάσες, έξτρα διεισδύσεις και βοήθεια ο ένας στον άλλον. Δεν υπήρχε προπόνηση, στην οποία να μην είσαι εκεί όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Αυτό ήταν το προσόν του Ομπράντοβιτς».