«Η ΤΣΣΚΑ ξέρει ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει ξανά στην EuroLeague»

«Η ΤΣΣΚΑ ξέρει ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει ξανά στην EuroLeague»

«Η ΤΣΣΚΑ ξέρει ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει ξανά στην EuroLeague»
Ο General Manager της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στην αποβολή των ρωσικών ομάδων από την EuroLeague, τον διάδοχο του Τζόρντι Μπερτομέου και τις φήμες περί δημιουργίας νέας λίγκας.

Η regular season στην EuroLeague ολοκλρώθηκε δίχως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ούνικς Καζάν και τη Ζενίτ που αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση ως επακόλουθο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη σεζόν 2022-23 και ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα κλαμπ και την έλλειψη επικοινωνίας με τη διοίκηση της EuroLeague Basketball.

«Νομίζω πως βιώνουμε μια κρίση ανάμεσα στα κλαμπ και τη διοίκηση της EuroLeague. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί λύση. Πιστεύω πως θα δοθεί στο μέλλον. Η κατάσταση είναι χαώδης. Βλέπουμε ότι καθυστερούν να πάρουν αποφάσεις. Υπάρχει έλλειψη ηγεσίας! Η επικοινωνία δεν είναι ίδια όπως παλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιθύνων νους της Ζάλγκιρις στο BasketNews.

Όσον αφορά τον διάδοχο του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος αναμένεται να κλείσει τον κύκλο του αυτό το καλοκαίρι, είπε: «Δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των κλαμπ. Τον Μάιο θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε αυτή την ενότητα. Ελπίζω να βρούμε την καλύτερη λύση για όλους».

Ο Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αποτελεί μέτοχο της ECA έχοντας εγγυημένο συμβόλαιο ωστόσο θεωρεί πως οι πιθανότητες να επιστρέψει στην EuroLeague τη νέα σεζόν είναι ελάχιστες: «Είμαστε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ. Ακόμα κι εκείνοι αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν πολλές πιθανότητες να συνεχίσουν να παίζουν στην EuroLeague.

Κλείνοντας διέψευσε τις πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τη δημιουργία νέας λίγκας: «Εξ όσων γνωρίζω, πρόκειται για fake news. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ που επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν στο μυαλό τους τέτοιο project»