Παπαπέτρου: «Να κλείσει η σεζόν με έναν τίτλο, το αξίζει η ομάδα»

Παπαπέτρου: «Να κλείσει η σεζόν με έναν τίτλο, το αξίζει η ομάδα»

Newsroom
Παπαπέτρου: «Να κλείσει η σεζόν με έναν τίτλο, το αξίζει η ομάδα»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στάθηκε στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ (31/3, 21:00) και μίλησε για τον κόσμο του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης (31/3, 21:00) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για το κίνητρο των παικτών, αλλά και τους στόχους στη συνέχεια της σεζόν για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα

Για την ήττα από την Μακάμπι: «Νομίζω ότι το γιατί, μένει να το δούμε και να το αναλύσουμε μπασκετικά και με κάποια λογική εξήγηση. Παράπονο έχεις όταν είσαι άτυχος και έχεις ηττηθεί με ένα σουτ. Παίζαμε στην έδρα μας, δεχθήκαμε 95 πόντους και ηττηθήκαμε με καθαρό σκορ, οπότε δεν υπάρχει κάποιο παράπονο. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, κατεβήκαμε με εννιά παίκτες, με κάποιους παίκτες πολύ επιβαρυμένους, αλλά το θέμα είναι να κοιτάξουμε μπασκετικά τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα στην άμυνα, πόσα φτηνά καλάθια θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει. Επιθετικά ήμασταν αρκετά καλά σε πολλά σημεία του αγώνα, αλλά αμυντικά δεχθήκαμε 95 πόντους στην έδρα μας, που είναι πάρα πολλοί και σίγουρα θα πρέπει κάτι να κάνουμε γι’ αυτό».

Για τη Ρεάλ : «Προφανώς και είναι μια ομάδα που παίζει φοβερό μπάσκετ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε καλύτερα αμυντικά διότι η Ρεάλ διαθέτει πολλή ποιότητα. Είναι ο μόνος τρόπος να προσεγγίσουμε έτσι το παιχνίδι γιατί είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και αν ξεφύγει το ματς θα είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε».

Για το κίνητρο του Παναθηναϊκού: «Όλα αυτά τα ματς δίνουν κίνητρο. Μπορεί να βρισκόμαστε σε μία θέση που δεν μας επιτρέπει να διεκδικούμε κάτι στην Euroleague αυτή τη στιγμή, αλλά τέτοιου επιπέδου παιχνίδια δίνουν από μόνα τους κίνητρο σε όλους μας».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Σίγουρα θα ήθελα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αλλά αναγνωρίζω ότι οι εποχές είναι διαφορετικές και δύσκολες. Η ομάδα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο ευελπιστώ ότι ο κόσμος θα είναι εκεί όταν πρέπει γιατί μην ξεχνάμε ότι μας έχει μείνει ακόμη ένας στόχος ενεργός, το πρωτάθλημα και όλοι μας πιστεύουμε πως μπορούμε να το κυνηγήσουμε και να δώσουμε το 100% για την επίτευξή του. Όλοι μαζί, σύσσωμοι, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, κόσμος και όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό μπορούμε να είμαστε ένα για αυτόν τον στόχο».

Για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου: «Πρώτα απ' όλα ήθελα να υπάρχει υγεία για όλον τον κόσμο και ειρήνη στους περίεργους καιρούς που ζούμε. Από εκεί και πέρα, μπασκετικά εύχομαι να κλείσει η σεζόν με έναν τίτλο γιατί αξίζει στην ομάδα και σε όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ και εργάζονται σκληρά αλλά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μακάρι να τα καταφέρουμε».