Ολυμπιακός: Ο Σλούκας κάνει για δεύτερη σερί χρονιά την διαφορά στο Αστρομπάλ (vid)

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας κάνει για δεύτερη σερί χρονιά την διαφορά στο Αστρομπάλ (vid)

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας κάνει για δεύτερη σερί χρονιά την διαφορά στο Αστρομπάλ (vid)
Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Αστρομπάλ κόντρα στην Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Αστρομπάλ, επικρατώντας με 80-94 της Βιλερμπάν, βελτίωσε σε 18-9 το ρεκόρ του στην Euroleague και πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα κρατώντας στα χέρια του το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs του Απριλίου.

Προκειμένου να κατακτηθεί το «διπλό» στην Λυών, έπρεπε ο Κώστας Σλούκας να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις, με τον 31χρονο άσο να κάνει την διαφορά για τους Ερυθρόλευκους.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν άκρως επιδραστικός, ιδίως κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, σηματοδοτώντας την αντεπίθεση νίκης των Πειραιωτών, έπειτα από ένα οριακό πρώτο ημίχρονο (43-47). Ο Σλούκας πέτυχε 15 πόντους, όλους μετά το 25ο λεπτό του ματς, ενώ μοίρασε κι 9 ασίστ, κινούμενος στα όρια του double double. Ο έμπειρος πλειμέικερ είχε 3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/3 βολές, κάνοντας σπουδαία δουλειά σε κρίσιμες στιγμές εκτελεστικά, αλλά ακόμη περισσότερο στον δημιουργικό τομέα, σερβίροντας καλάθια «πάρε-βάλε» στους συμπαίκτες του.

Με 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 29'50'' συμμετοχής, ο Σλούκας ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, όντας εξαιρετικός συνολικά στο επιθετικό σκέλος.

Μια ηγετική εμφάνιση που θύμισε αρκετά την αντίστοιχη περσινή του στο ίδιο γήπεδο, όταν οι Ερυθρόλευκοι περνούσαν με 93-101 από το Αστρομπάλ στην παράταση. Το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου του 2021, ο Σλούκας είχε σημειώσει 23 πόντους με 4/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα κι 9/9 βολές, μοιράζοντας κι 6 ασίστ. Συν τοις άλλοις, με buzzer beater τρίποντο ισοφάριζε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας (86-86), κρατώντας ζωντανή την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Σλούκας ήταν φυσικά ο απόλυτος MVP στο αντίστοιχο περσινό ματς μεταξύ Βιλερμπάν κι Ολυμπιακού, συλλέγοντας 27 μονάδες στο ranking.