Παναθηναϊκός: Θέλει Φράνκαμπ, «αγκάθι» το οικονομικό (vids)

Παναθηναϊκός: Θέλει Φράνκαμπ, «αγκάθι» το οικονομικό (vids)

Παναθηναϊκός: Θέλει Φράνκαμπ, «αγκάθι» το οικονομικό (vids)
Όσο καθυστερεί η επιστροφή του Στέφαν Γιόβιτς άλλο τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος δεν αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Ζενίτ ύστερα με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί με την Ουκρανία.

Τα ουκ ολίγα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, έχουν αρχίσει να κάνουν... επιτακτική την ανάγκη της ενίσχυσης ενόψει των playoffs (και δη των τελικών) του ελληνικού πρωταθλήματος. Το πρόβλημα του Σέρβου point guard εξακολουθεί να τον κρατάει εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ -όπως είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης- υπάρχει ακόμα... μέλλον όσον αφορά την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Επιπλέον ο Τζέρεμι Έβανς δεν διανύει και την καλύτερη δυνατή περίοδο, κάτι που έχει κρούσει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της ελληνικής postseason.

Γι' αυτόν τον λόγο οι «πράσινοι» έχουν... ανοικτά τα αυτιά και τα μάτια στην αγορά, εστιάζοντας σε παίκτες που γνωρίζουν καλά την ευρωπαϊκή (αλλά και την ελληνική) πραγματικότητα. Όπως ο Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αφήνοντας, μάλιστα, εξαιρετικές εντυπώσεις αλλά παραμένει... εκτός λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Αμερικανού γκαρντ εξετάζεται πολύ σοβαρά από τους «πράσινους» ωστόσο δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση από τη στιγμή που είναι ιδιαίτερα «στενά» τα οικονομικά του συλλόγου. Εάν και εφόσον δεν υπάρχουν κάποια... επιπλέον έσοδα θεωρείται απίθανο να γίνει κάποια κίνηση ωστόσο ο Φράνκαμπ, όσο παραμένει ελεύθερος, άλλο... τόσο θα απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Όπως είναι γνωστό τη σεζόν 2019-20 είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ρεθύμνου έχοντας κατά μέσο όρο 20,9 πόντους, 4,2 ασίσςτ και 3,1 ριμπάουντ με 42,3% στα τρίποντα. Την αμέσως επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μούρθια μετρώντας αντίστοιχα 15,7 πόντους, 3,5 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ, ενώ φέτος έκανε το άλμα για την EuroLeague καθώς τέθηκε στην διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 17 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας κατά μέσο όρο 7,8 πόντους με 55% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα και 82% στις βολές.

Να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των «πρασίνων» οι οποίοι μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ, προσπαθούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση (ή και λύσεις) για την επόμενη ημέρα στην ομάδα έως και τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.