Μπαρτζώκας: «Δε χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι, ήταν απλώς μια νίκη»

Μπαρτζώκας: «Δε χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι, ήταν απλώς μια νίκη»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Δε χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι, ήταν απλώς μια νίκη»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι ήταν απλώς μια νίκη στην κανονική περίοδο, ενώ τόνισε πως δεν τον εξέπληξε η εμφάνιση των παικτών του καθώς έχουν κάνει κι άλλες εμφατικές εμφανίσεις.

Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε αναλυτικά μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους φιλάθλους μας. Ήταν ένα περίπλοκο ματς για μας πριν το ξεκίνημα. Είχαμε μόνο μια μικρή προπόνηση για να προετοιμαστούμε. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια για να κερδίσουμε στο Κάουνας και είχαμε και το ταξίδι, οπότε ήταν ερωτηματικό τι ενέργεια θα είχαμε. Όμως το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια είναι πάντα μεγάλο και οι φίλαθλοι δίνουν ώθηση στους παίκτες να παίζουν πιο δυνατά. Ήταν απλώς μια νίκη στην κανονική περίοδο, έχουμε άλλα τρία ματς μπροστά μας και ειδικά το πρώτο στη Γαλλία είναι πολύ δύσκολο απέναντι στη Μονακό. Πάντα η δουλειά του προπονητή είναι δύσκολη. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, έχουν δικαίωμα να χαλαρώνουν. Όσοι δεν λένε ό,τι θέλει να ακούει ο καθένας, καταλαβαίνουν ότι τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτή είναι η νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τόσα πολλά παιχνίδια όπως στο ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός μάς χτύπησε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το επιθετικό ριμπάουντ και το ίδιο έκανε στο τρίτο. Όταν όμως κατέβηκε η διαφορά κάτω από τους 20 πόντους αντιδράσαμε μετά το τάιμ άουτ καλά και η διαφορά ανέβηκε πάρα πολύ».

Για το αν περίμενε μια εμφάνιση σαν την αποψινή είπε: «Δεν με εξέπληξε, γιατί έχουμε κάνει κι άλλες εμφατικές εμφανίσεις, όπως με Μακάμπι και Αρμάνι. Αν η σταθερά μας είναι η άμυνα, μπορούμε να ανοίξουμε το παιχνίδι. Είμαστε μια πραγματικά καλή ομάδα. Όταν είσαι τόσα χρόνια στο γήπεδο δεν σε εκπλήσσει τίποτα».

Για το αν περιμένει ανάλογη εικόνα στα playoffs με τον Παναθηναϊκό: «Θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν ξέρεις... Έχουμε δείξει μια σταθερότητα πως και στους τρεις μήνες που απομένουν ως το τέλος της σεζόν θα είμαστε σε ένα σοβαρό επίπεδο. Μέλημά μας είναι να είμαστε σοβαρή ομάδα. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη νίκη, ειδικά για τους φιλάθλους μας, αλλά δεν πρέπει να υπεραισιοδοξούμε. Θα κάνουμε την αξιολόγηση στο τέλος της σεζόν».

Για τον Χασάν Μάρτιν: «Αν είστε άδικοι στην κριτική σας, είναι ένα ωραίο κίνητρο. Η αμφισβήτηση είναι μέρος του αθλητισμού. Ο Χασάν παίζει καλά, είναι πιο ελαφρύς και υγιής και η ομάδα τον εμπιστεύεται. Σε ορισμένα κομμάτια του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλός».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Ο στόχος της διοίκησης ήταν να βρεθούμε στην οκτάδα. Αν είμαστε 5οι ή 6οι θα είναι αποτυχία; Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε».

Για το πως μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των παικτών: «Στο προηγούμενο ματς σχολιάστηκε, ίσως κι αρνητικά, ότι παίξαμε με επτά παίκτες. Οι προπονητές λειτουργούν με το ένστικτο γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον την ψυχολογία των παικτών. Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος είναι για να σχολιάσουν μετά. Έχουμε πολύ καλό υλικό, δεν έχουμε το ρόστερ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ρόστερ που έχουμε και πιστεύουμε πως μπορεί να μας πάει μακριά».

@Photo credits: INTIME