Μπάγερν - Ολυμπιακός 88-98: Τρένο στον σταθμό του Μονάχου (vid)

Μπάγερν - Ολυμπιακός 88-98: Τρένο στον σταθμό του Μονάχου (vid)
Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 88-98 και πλέον το πλεονέκτημα της έδρας βρίσκεται στο χέρι του.

Ο Ολυμπιακός έφυγε πανηγυρίζοντας από το Μόναχο αφού επικράτησε της Μπάγερν με 88-98. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όχι μόνο εδραιώθηκε στις θέσεις των playoffs, αλλά έχει αυξημένες πιθανότητες να πάει σε αυτά με πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τους «ερυθρόλευκους» αφού οι Ντόρσεϊ και Ουόκαπ είχαν αποκτήσει επαφή με το αντίπαλο καλάθι και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ με 8-16 (4'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα, ακούμπησαν την μπάλα κοντά στο καλάθι και δικαιώθηκαν ισοφαρίζοντας σε 17-17 (6'). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμειναν ψύχραιμοι, έτρεξαν και είδαν τον Ντόρσεϊ να συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο πίσω από τα 6.75 με αποτέλεσμα να γίνει το 17-24 (8') μετά από σερί 7 αναπάντητων πόντων. Πάντως η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σερί των Γερμανών το οποίο μάλιστα τους έβαλε μπροστά στο σκορ (29-28).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της άμυνάς τους, αλλά η αλήθεια είναι πως το κατάφερε μόνο η ομάδα του Τρινκιέρι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους από τη γραμμή των βολών, ο Λούτσιτς μπήκε στην εξίσωση του σκορ και ο Γιάραμαζ με 5 σερί πόντους έστειλε την διαφορά στο +10 (50-40, 19'). Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ και Σλούκας όμως άλλαξαν σε μικρό χρονικό διάστημα την κατάσταση και έκλεισε το ημίχρονο με 53-50.

Μπορεί το τρίτο δεκάλεπτο να ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα του Ρούμπιτ, αλλά η συγκεκριμένη εικόνα δεν κράτησε αρκετά. Ο Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητος, ο Βεζένκοβ βρήκε ρυθμό και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 59-65 (25'). Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου Μπάγερν και Ολυμπιακός βρήκαν πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ και έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ (69-73).

Η Μπάγερν έπαιζε στο γήπεδό της και έτσι ήταν λογικό να αντιδράσει, κάτι που πέτυχε με πρωταγωνιστή τον Ρούμπιτ και τα σουτ μέσης απόστασης του Αμερικανού. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πανικοβλήθηκε και χάρη στη δημιουργία του Σλούκα ακολούθησαν 4 πόντοι του Μάρτιν κι ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη για το 79-87 (36'). Όσο κι αν προσπαθούσαν οι Βαυαροί δεν μπορούσαν να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης αφού Σλούκας και Μάρτιν δεν είχαν σταματημό και κάπως έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 76-78 ο Σλούκας ξεκίνησε να δημιουργεί, ο Μάρτιν με τον Λαρεντζάκη να σκοράρουν και κάπως έτσι έφτασαν στη νίκη οι Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του και από τους 53 πόντου του πρώτου 20λέπτου πήγε στους 35 στο δεύτερο.

O MVP: Πολλοί! Ο Ντόρσεϊ τελείωσε με 25 πόντους (4/6διπ., 4/4τριπ., 5/6β.). Ο Σλούκας έκανε double double με 11 πόντους και 10 ασίστ. Ο Βεζένκοβ έκλεισε με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ουόλντεν υπέφερε από την άμυνα των Πειραιωτών κι έμεινε στους 6 πόντους με μία ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάρτιν έδωσε 14 πόντους οι περισσότεροι εκ των οποίων κρίσιμοι. Ο Λαρεντζάκης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 9 πόντους και ο Φαλ ήταν «πύργος» με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Χωρίς αμφιβολία τα 9/19 τρίποντα του Ολυμπιακού. Με 47.4% από τα 6.75 δύσκολα χάνεις. Επίσης οι 20 ασίστ για τα 10 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι πέντε παίκτες του Μπαρτζώκα με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Λαρεντζάκη να μη γίνεται έκτος γιατί έμεινε στους 9.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός όταν διόρθωσε την αμυντική του λειτουργία μεταμορφώθηκε και έκανε τα πάντα πιο εύκολα. Στην επίθεση ο Σλούκας με δημιουργία κι εκτέλεση πρόσφερε εύκολους πόντους στους συμπαίκτες του και πλέον με αυτό το αποτέλεσμα στον Πειραιά σκέφτονται ακόμη και το πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ Α' ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ είχε διαλύσει την Μπάγερν με 83-60. Πλέον με δύο νίκες έχουν οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους Γερμανούς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-28, 53-50, 69-73, 88-98.

7

6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.