Τάιλερ Ντόρσεϊ: Από το 44.5% στα τρίποντα, «βουτιά» στο 8.3% (vid)

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Από το 44.5% στα τρίποντα, «βουτιά» στο 8.3% (vid)

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Από το 44.5% στα τρίποντα, «βουτιά» στο 8.3% (vid)
Το Gazzetta αναλύει τα σουτ τριών πόντων του ομογενή γκαρντ. Πόσα από αυτά είναι υπό πίεση και πόσα μετά από ντρίμπλα; Με τι ποσοστό σούταρε μέχρι και τα τελευταία 3 ματς;

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένας παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα κυρίως με σουτ μέσης και μακρινής απόστασης. Ο ομογενής γκαρντ βρίσκει ρυθμό στα παιχνίδια μέσα από την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αμελεί τα αμυντικά εντελώς του καθήκοντα. Ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις διαδοχικέ ήττες στην Euroleague και μία από τις βασικές αιτίες είναι και η αγωνιστική κάμψη του Ντόρσεϊ.

Ο 26χρονος γκαρντ το προηγούμενο διάστημα βίωσε την ταλαιπωρία του κορονοϊού. Ναι μεν με ήπιο τρόπο, όμως έχασε σημαντικό αριθμό προπονήσεων και έκτοτε δείχνει να μην μπορεί να βρει τα «πατήματά» του. Το Gazzetta με τη βοήθεια της InStat αναλύει τα δεδομένα του Ντόρσεϊ στα σουτ πίσω από τα 5 μέτρα και τα χωρίζει στις πρώτες 18 αγωνιστικές και στις τρεις τελευταίες. Η διαφορά γίνεται αντιληπτή εύκολα.

Ο Ντόρσεϊ στα τελευταία 3 παιχνίδια

Ο Ντόρσεϊ κόντρα σε Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα και Ρεάλ έχει κατά μέσο όρο 10.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη. Σουτάρει με 8.3% στα τρίποντα έχοντας 1/12 και με 64% στα δίποντα έχοντας 9/14. Σε αυτή την τριάδα αγώνων έχει συνολικά 10/10 βολές.

Το βασικό του πρόβλημα είναι τα σουτ πίσω από τα 5 μέτρα ή αν προτιμάει κάποιος τα σουτ έξω από την ρακέτα. Ο 26χρονος έχει όπως αναφέραμε και νωρίτερα 1/12 τρίποντα και 2/5 δίποντα από τα 5 μέτρα και πίσω. Ο Ντόρσεϊ ήταν ανέκαθεν ένα γκαρντ που του αρέσει να δημιουργεί το δικό του σουτ κι έτσι οι περισσότερες προσπάθειές του είναι μετά από ντρίμπλα. Μάλιστα πολλές φορές έχει δείξει πως δεν υπολογίζει ακόμη κι αν ο αμυντικός του είναι κοντά του.

Ωστόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια και από αυτά τα 1/12 σουτ πίσω από τα 6.75, έχει 0/7 μετά από ντρίμπλα και 1/9 υπό πίεση αντίπαλου (contested shots).

Ντόρσεϊ
Τα τρίποντα του Τάιλερ Ντόρσεϊ τις τελευταίες 3 αγωνιστικές

Ο Ντόρσεϊ στις πρώτες 18 αγωνιστικές

Ο ομογενής γκαρντ ήταν κομβικός στον εκπληκτικό πρώτο γύρο των «ερυθρόλευκων», ουσιαστικά αυτός μαζί με τους Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοβ και Μουσταφά Φαλ πρωταγωνιστούσαν χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως οι συμπαίκτες τους δεν βοηθούσαν.

Ο Ντόρσεϊ στα πρώτα 18 ματς είχε 13.4 πόντους, 2.6 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.8 λάθη. Σούταρε με 44.5% πίσω από τα 6.75 έχοντας 45/101 και 46.3% στα δίποντα με 32/69. Από τα 45/101 τρίποντα είχε 27/63 μετά από δική του δημιουργία (42.8%) ενώ είχε 26/56 (46.4%) υπό πίεση αντιπάλου (contested shots).

Με τέτοια ποσοστά είναι λογικό να εμπιστεύεται τις ικανότητές του και να παίρνει αρκετές προσπάθειες εκ των οποίων μερικές «τραβηγμένες».

Ντόρσεϊ
Τα 45/101 τρίποντα του Ντόρσεϊ στις 18 πρώτες αγωνιστικές. 

Η παρουσία του Ντόρσεϊ στην επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» είναι άκρως σημαντική καθώς αποτελεί την πιο βασική πηγή κινδύνου από μακρινή απόσταση μαζί με τον Σάσα Βεζένκοβ. Όταν ο Ολυμπιακός σουτάρει καλά, υποχρεώνει τις αντίπαλες άμυνες να βγουν πιο έξω και αυτομάτως «μεγαλώνει» το γήπεδο για αυτόν. Όταν όμως εκτελεί με χαμηλό ποσοστό, τότε τα πάντα γίνονται πιο δύσκολα για όλους.

Για να ξαναβρεί ο Ολυμπιακός τον δρόμο του θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του ο διεθνής γκαρντ. Αυτός με τη σειρά του οφείλει να βρει εναλλακτικούς τρόπους προσφοράς για τις βραδιές που είναι άστοχος αντί να επιμένει σουτάροντας και αστοχώντας.