Βεζένκοβ: «Μας προβληματίζουν οι τέσσερις σερί ήττες αλλά πρέπει να τις ξεχάσουμε»

Βεζένκοβ: «Μας προβληματίζουν οι τέσσερις σερί ήττες αλλά πρέπει να τις ξεχάσουμε»

Newsroom
Βεζένκοβ: «Μας προβληματίζουν οι τέσσερις σερί ήττες αλλά πρέπει να τις ξεχάσουμε»
Ο Σάσα Βεζένκοβ δεν έψαξε δικαιολογίες για την ήττα από τη Ρεάλ και υπογράμμισε ότι πρέπει να αφήσουν στο παρελθόν τις τέσσερις διαδοχικές ήττες από Φενέρ, Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα και τώρα στη Μαδρίτη.

Αρχικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε για το ματς μιλώντας στην κάμερα της Nova: «Παίξαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ήμασταν σκληροί. Η αστοχία της Ρεάλ μας βοήθησε, χτίσαμε αυτοπεποίθηση. Περιμέναμε την αντίδραση της Ρεάλ, αλλά στην 3η περίοδο δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και χάσαμε όλες τις μάχες. Στα τελευταία λεπτά δεν πήραμε καλές επιλογές και χάσαμε ένα κλειστό παιχνίδι. Πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τι φταίει. Κατά την άποψή μου, ειδικά στην επίθεση. Είναι το 3ο παιχνίδι που μένουμε εκεί γύρω στους 67 πόντους».

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν σε μόλις τρία επιθετικά ριμπάουντ και όπως είπε «το επιθετικό ριμπάουντ είναι θέληση και διάθεση. Αλλά και η Ρεάλ έχει κορμιά. Χάσαμε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ. Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα».

Ο ίδιος ανέβασε στροφές στο τέλος αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε, είμαστε ενωμένοι. Πρέπει γρήγορα να βρούμε τι φταίει. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν θέλει να κερδίσει. Πάμε σε ένα παιχνίδι που το βλέπουμε ως must win. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να κερδίσουμε την Μπασκόνια».

Όσο για το επόμενο παιχνίδι με την Μπασκόνια σε λιγότερο από ένα 48ωρο; «Πρέπει να πάρουμε καλύτερες επιλογές, να παίξουμε πιο γρήγορα και περισσότερο στο τρανζίσιον. Δεν τρέχουμε τόσο το 2022. Πρέπει να βρούμε τι φταίει όλοι μαζί, να δούμε το βίντεο και να διορθωθούμε. Πρέπει βέβαια να παίξουμε και καλύτερη άμυνα».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για τις τέσσερις σερί ήττες του Ολυμπιακού: «Εύκολο, δύσκολο, πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να τις ξεχάσουμε. Μας προβληματίζουν οι τέσσερις ήττες στη σειρά. Δουλεύουμε καθημερινά. Θέλουμε μια νίκη για να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας και να παίξουμε καλύτερα».

@Photo credits: EuroLeague