Πρίφτης: «Θέλει ειδική διαχείριση ο Γιόβιτς»

Πρίφτης: «Θέλει ειδική διαχείριση ο Γιόβιτς»
Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τον Στέφαν Γιόβιτς, λίγο πριν από την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Πόλη και το ματς απέναντι στην Αναντολού Εφές. Εκτός έμειναν ο ανέτοιμος Γιόβιτς και οι τραυματίες Παπαγιάννης, Μαντζούκας.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές (21/1). Χωρίς τον Στέφαν Γιόβιτς, τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στον Σέρβο πόιντ γκαρντ και στην ειδική διαχείριση που χρειάζεται, έχοντας επιστρέψει από τραυματισμό, ενώ παράλληλα καλείται να ξεπεράσει και την απουσία του από τα παρκέ.

«Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα 15 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου της EuroLeague για αρκετούς άλλους λόγους πέραν του βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Προφανώς, όταν ένας αθλητής μπαίνει στο γήπεδο θέλει να κερδίζει και να εμφανίζεται με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο. Από εκεί και πέρα, για παράδειγμα ο Γιόβιτς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία για περίπου έναν χρόνο και χρειάζεται μια διαχείριση η προσαρμογή του στην ομάδα. Άρα και σε αυτόν τον τομέα αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν. Είναι γνωστό και προφανές άλλωστε που εστιάζουμε πλέον περισσότερο» και συνέχισε αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα:

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Εφές, η οποία έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και να επανέρχεται στα αγωνιστικά της επίπεδα. Εμείς, δυστυχώς, έχουμε να διαχειριστούμε έναν πολύ σημαντικό αριθμό προβλημάτων τραυματισμών εν όψει και της πολύ δύσκολης και συμπυκνωμένης συνέχειας σε ό,τι αφορά την αλληλουχία των παιχνιδιών».

Σχετικά με τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε πως: «Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ματς με την Εφές. Σαφώς και θέλουμε να είμαστε μαχητικοί, να παίζουμε σωστά, να πασάρουμε τη μπάλα και αυτό είναι μια αδιάκοπη δουλειά. Τώρα, έτσι όπως είναι το πρόγραμμα, θα πρέπει να κοιτάμε την κάθε ημέρα ξεχωριστά».

Τέλος, αναφορικά με τον Στέφαν Γιόβιτς, ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ακόμη παίκτη, πρέπει να φερθούμε με εξυπνάδα και να το διαχειριστούμε με τρόπο ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμος στα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν. Θέλει μια σωστή διαχείριση το θέμα τόσο από εμένα, όσο από τον ίδιο τον Στέφαν αλλά και από την υπόλοιπη ομάδα. Έχει μείνει εκτός για σχεδόν ένα χρόνο και θέλει να ξαναμπεί στον αγωνιστικό ρυθμό. Δεν είναι απλό να παίξει κάποιος ξαφνικά στο ρυθμό ενός παιχνιδιού και δη στο επίπεδο της EuroLeague. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πάθει κάποια υποτροπή γι’ αυτό και χρειάζεται έναν ειδικό χειρισμό. Προφανώς και του δίνεται μια σημαντική ευκαιρία, προφανώς και εμείς περιμένουμε μια βοήθεια από της αξία του ως παίκτη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.