Μακάμπι - Ούνικς 74-85: Ο Super Mario και η κατάρρευση των γηπεδούχων

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μακάμπι - Ούνικς 74-85: Ο Super Mario και η κατάρρευση των γηπεδούχων
Η Ούνικς Καζάν υποχρέωσε τη Μακάμπι στην 4η διαδοχική ήττα της καθώς πέρασε εντυπωσιακά από το Τελ Αβίβ επικρατώντας με 74-85.

Η Ούνικς Καζάν πάτησε γκάζι για τα Playoffs της Euroleague καθώς αυτή η νίκη της είναι η πέμπτη στους τελευταίους έξι αγώνες. Και το οφείλει εν πολλοίς στον Μάριο Χεζόνια ο οποίος μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο καθώς είχε κάνει μόνο τέσσερα φάουλ, για να ακολουθήσει όμως ένα τρομερό κρεσέντο στην επίθεση αλλά και η κατάρρευση της Μακάμπι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σημείωσε μόλις οκτώ πόντους στην τελευταία περίοδο!

Ο αγώνας

Παιχνίδι υψηλού ρυθμού παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου με εξαίρεση τα πρώτα πέντε αγωνιστικά λεπτά (10-16) καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί το σκορ. Η Μακάμπι βασίστηκε περισσότερο στη δράση του Σκότι Ουίλμπεκιν (13π.), η Ούνικς είχε πολυφωνία και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε (24-26) με ένα… τετράποντο buzzer beater από τον Όου Τζέι Μέγιο.

Η Μακάμπι σούταρε καλύτερα από μακρινή απόσταση (5/9) σε σχέση με τα σουτ εντός παιδιάς, πρόβλημα το οποίο ξεπεράστηκε όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Άντε Ζίζιτς (7π.), σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα του χαμηλού σχήματος που χρησιμοποίησε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς καθώς γύρισε μπούμερανγκ για την ομάδα του (38-36, 16’). Το ημίχρονο έκλεισε με απόλυτη ισορροπία (43-43) καθώς ο Ουίλμπεκιν έκανε δύο λάθη σε… λάθος timing και ο Λορέντζο Μπράουν έδωσε ανάσες στην ομάδα του.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο 3ο δεκάλεπτο (54-54, 25’). Η Ούνικς βασίστηκε στη δράση του Λορέντζο Μπράουν και η Μακάμπι στους Ουίλμπεκιν-Ζίζιτς. Η συνέπεια στην επίθεση δεν ήταν από τα αντιπροσωπευτική στοιχεία των δύο ομάδων σ’ αυτή την περίοδο (59-58, 28’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 66-63 καθώς η Μακάμπι άντλησε πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ.

Ο… αγνοούμενος )και φορτωμένος με τέσσερα φάουλ) για τρία δεκάλεπτα Μάριο Χεζόνια εμφανίστηκε στις αρχές της τελευταίας περιόδου με επτά διαδοχικούς πόντους (66-72, 37:30). Ένα τρίποντο του Τζέιμς Νάναλι μείωσε τη διαφορά (72-76) με την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά η Ούνικς πατούσε γερά στα πόδια της (72-80, 37’) και δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος καθώς η Μακάμπι δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 43-43, 66-63, 74-85

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τρομερή απόδοση του Μάριο Χεζόνια στην τελευταία περίοδο καθώς οι δικοί του εννιά πόντοι εκτόξευσαν την Ούνικς καθώς ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν άστοχος στα τέσσερα μακρινά σουτ που πήρε.

O MVP: Ο Λορέντζο Μπράουν έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και του αξίζει αυτός ο τίτλος, αλλά ο Μάριο Χεζόνια έβαλε εννιά πόντους στην τελευταία περίοδο κι έκανε τη διαφορά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αϊζάια Κάνααν και Τόνιε Τζεκίρι. Ο πρώτος έδωσε λύσεις στην επίθεση και ο δεύτερος έβγαλε τρομερές άμυνες.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Όταν ο Ουιλμπεκιν χρειάστηκε βοήθεια στο σκοράρισμα, δεν βρήκε υποστήριξη. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν… αμέτοχος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι γνώρισε την 4η διαδοχική ήττα της στην Euroleague και υποχωρεί στη βαθμολογία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι τελείωσε το παιχνίδι με ποσοστό κάτω του 45% στα σουτ εντός παιδιάς, πήγαν στράφι τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε και στην τελευταία περίοδο περιορίστηκε στους 8 πόντους!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με περισσότερες λύσεις στην επίθεση, διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά περίοδο και τρομερή ηρεμία στην κρίσιμη στιγμή, η Ούνικς Καζάν άξιζε να κερδίσει. Η Μακάμπι τα περίμενε όλα από τρεις παίκτες κι όταν Ουίλμπεκιν, Νάναλι δεν… έβαζαν, έχασε τη δύναμή της.

η

'

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.