Ζάλγκιρις - Φενερμπαχτσέ 86-75: Όνειρο η «διαβολοβδομάδα» για τους Λιθουανούς

Ζάλγκιρις - Φενερμπαχτσέ 86-75: Όνειρο η «διαβολοβδομάδα» για τους Λιθουανούς
Οι Λιθουανοί (2-9) με την... φόρα που είχαν από την πρόσφατη νίκη τους με τον Παναθηναϊκό, κατόρθωσαν να επικρατήσουν και της Φενέρ με 86-75, ισοβαθμώντας παράλληλα με τους «πρασίνους» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Ζάλγκιρις επέβαλε τον δικό της ρυθμό στο Κάουνας απέναντι στην Φενέρ, την οποία νίκησε με 86-75 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε 11 αγωνιστικές της Euroleague. Οι Λιθουανοί πραγματοποίησαν εμφάνιση εκτός της... φετινής λογικής, που τους έβγαλε από την μοναξιά του «ουραγού» στη διοργάνωση.

H ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με τον Μπούκερ να κάνει το 11-4 στο 4ο λεπτό, ωστόσο η Ζάλγκιρις με Κάβανο και Καλνιέτις απάντησε άμεσα για με σερί 5-0. Το υπόλοιπο του δεκαλέπτου κύλησε με τον ίδιο τρόπο με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στον πάγκο με το υπέρ τους 16-18.

Στα πρώτα δύο λεπτά της επόμενης περιόδου, το παιχνίδι άλλαξε... χέρια με τον Λεκαβίτσιους και τον Ουέμπστερ να φέρνουν μπροστά την Ζαλγκίρις με 2 (20-18), ενώ ο τελευταίος έστειλε το ματς το +5 για τους γηπεδούχους για πρώτη φορά στο 15'. Από το ισόπαλο 22-22 στο 7:23', ένα επιμέρους 16-7 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 38-29. Λίγο νωρίτερα, η διαφορά είχε πιάσει διψήφια νούμερα για πρώτη φορά στον αγώνα, με τους Λιθουανούς να επιβεβαιώνουν την σωστή λειτουργία τους στο παρκέ.

Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, δύο τρίποντα του Στρέλνιεκς σε μικρό χρονικό διάστημα έγραψαν στον πίνακα το 48-33. Στο σημείο εκείνο, Βέσελι και Πολονάρα έλαβαν τα ηνία των Τούρκων και με τις δικές τους εμπνεύσεις έκλεισαν την «ψαλίδα» στο -8 (48-40). Ο Χένρι που ανέβασε ρυθμούς κρατούσε όρθια την Φενέρ σε ένα δεκάλεπτο που έληξε με 64-59.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Τούρκων, τους έφερε μία ανάσα από την Ζάλγκιρις (64-62) στις αρχές της καθοριστικής περιόδου, η οποία με τρίποντα των Καλνιέτις και Ουλάνοβας ανέκτησε τη διαφορά (70-62). Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, η διαφορά όλο και μεγάλωνε, με τους παίκτες του Ζντοβτς να παρασύρουν τους αντιπάλους τους και τον Ουλάνοβας να μοιάζει ασταμάτητος. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 86-75 και έδωσε μία πειστική νίκη στην ομάδα του Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 38-29, 64-59, 86-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από τα σερί που δημιούργησε η Ζάλγκιρις στο 2ο και 4ο δεκάλεπτο αντίστοιχα (22-11 και 22-16) κάνοντας πιο... σφιχτή την άμυνά της και βρίσκοντας σουτ ψυχολογίας.

Ο MVP: Ο Εντγκάρας Ουλάνοβας τα... έσπασε όλα κυριολεκτικά και με την καλή έννοια. Συγκέντρωσε 21 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης αγωνιζόμενος περίπου 26 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε 18 πόντους (3/4 τρίποντα), μάζεψε 5 ριμπάουντ και είχε 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Καλνιέτης ήταν το απόλυτο δίδυμο με τον Ουλάνοβας με 11 πόντους (3/6 τρίποντα) 1 ριμπάουντ και 11 (!) ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η άμυνα της Φενέρ στα σημεία που η ομάδα προσπαθούσε να πλησιάσει.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όλη η αντίδραση της Ζάλγκιρις που ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, αλλά βρήκε τις λύσεις για να χτίσει μικρά σερί που της «κλείδωναν» το ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αρχικά οι 102 πόντοι στο συνολικό σύστημα αξιολόγησης της Ζάλγκιρις που έδειξε ότι... κάτι πήγε καλά και μετά τα 7 περισσότερα ριμπάουντ των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η λογική έλεγε Φενέρ, αλλά η Ζάλγκιρις ήταν αποφασισμένη να αλλάξει την κακή εικόνα και να κλείσει ονειρικά την διαβολοβδομάδα με το 2/2 απέναντι σε Παναθηναϊκό και Φενέρ.

θ

γ

@Photo credits: Euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.