Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας 79-67: Στο ρελαντί (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας 79-67: Στο ρελαντί (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης (9-2) πάτησε, έστω και προσωρινά, κορυφή στην EuroLeague, αφού ένα δεκάλεπτο της ήταν αρκετό για να «καθαρίσει» (79-67) τον Ερυθρό Αστέρα (4-7).

Την 9η νίκη της σε έντεκα αγωνιστικές πανηγύρισε η Ρεάλ, παίζοντας στο... ρελαντί στην μεγαλύτερη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησης της με τον Ερυθρό Αστέρα. Η «βασίλισσα» με... διακπαιρεωτική εμφάνιση έπαιξε για 10 λεπτά ποιοτικό μπάσκετ και... ξεμπέρδεψε με τους Σέρβους που το πάλεψαν όσο μπορούσαν.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος ο Ερυθρός Αστέρας παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός (16-16 στο 11') κι η συνήθως αποτελεσματική του άμυνα περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των Μαδριλένων που έμειναν στους 32 πόντους στο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια κι η στιβαρή εμφάνιση των φιλοξενούμενων προμήνυε ντέρμπι στο WiZink Center.

Η Ρεάλ φρόντισε να διαψεύσει αυτή την άποψη κι άρχισε δειλά-δειλά να απομακρύνεται με τον Ταβάρες (42-36 στο 24'), ενώ λίγο αργότερα ο Ερτέλ της έδωσε διψήφιο προβάδισμα (48-38 στο 27'). Ο Κοζέρ εκτόξευσε την διαφορά στο +13 (57-44 στο 30') κι ουσιαστικά οι παίκτες του Λάσο με ένα δεκάλεπτο ποιοτικού μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση «καθάρισαν» εύκολα το ματς.

Μάλιστα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Πουαριέ έστειλε το σκορ σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (68-49 στο 34'), με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει χάσει πλήρως την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον τεχνικό των "Los Blancos" να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους 17χρονους Νούνιες και Εντιαγέ αλλά και στον 18χρονο Βούκσεβιτς.

Οι δύο ομάδες χαλάρωσαν, οι... μηχανές δούλεψαν στο ρελαντί και το μόνο που άλλαξε ήταν πως το ματς ολοκληρώθηκε με μια αρκετά πιο τιμητική διαφορά 12 πόντων για τους Σέρβους.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-32, 57-46, 79-67

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ένα δεκάλεπτο, το τρίτο (25-14), ήταν αρκετό για την Ρεάλ. Έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα κι έκτοτε δεν απειλήθηκε επί της ουσίας.

O MVP: Ταβάρες (15π, 4ρ, 4μπλοκ) και Πουαριέ (14π, 8ρ, 2μπλοκ) συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλο και κυριάρχησαν στην ρακέτα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πολυδιάστατη εμφάνιση από τον Χάνγκα (11π, 3/3τριπ, 6ρ, 3α, 2κλ) που έκανε... λίγο απ' όλα κι έβαλε το λιθαράκι του στο ροζ φύλλο της Ρεάλ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Τσίρμπες και Κούζμιτς μπορεί να «έγραψαν» νούμερα στη στατιστική τους, αλλά στην πραγματικότητα ηττήθηκαν κατά κράτος από Πουαριέ και Ταβάρες.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Λάσο στο τέλος έριξε στο ματς τους πιτσιρικάδες (Βούκσεβιτς, Νούνιες, Εντιαγέ), δίνοντας μια γεύση από την... Ρεάλ του μέλλοντος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 5 βολές εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι στο 40λεπτο, 18 για τον Ερυθρό Αστέρα. Παραδόξως μεγάλη διαφορά, η οποία πάντως δεν έπαιξε κάποιον ρόλο στην οικονομία του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ μόλις πάτησε το γκάζι... άφησε πολλά χιλιόμετρα πίσω της τον κατά τ' άλλα ιδιαίτερα φιλότιμο Ερυθρό Αστέρα.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.