Φράνκαμπ: Ο... εκτελεστής του Ολυμπιακού από το Ρέθυμνο αντέχει τη Euroleague

Φράνκαμπ: Ο... εκτελεστής του Ολυμπιακού από το Ρέθυμνο αντέχει τη Euroleague

Νίκος Καρφής
Φράνκαμπ: Ο... εκτελεστής του Ολυμπιακού από το Ρέθυμνο αντέχει τη Euroleague
Ο Κόνερ Φράνκαμπ... σκότωσε τον Ολυμπιακό και το Gazzetta γράφει για τον πρώην παίκτη του Ρεθύμνου που... κολυμπάει με επιτυχία στα βαθιά νερά της Euroleague.

O Oλυμπιακός γνώρισε την τρίτη ήττα του στη Euroleague (και οι 3 εκτός έδρας), αφού δεν τα κατάφερε στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ.

Ο Κόνερ Φράνκαμπ του έκανε μεγάλη ζημιά, αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ρώσων, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του στη Euroleague. Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που παίρνει από τον Τσάβι Πασκουάλ και το Gazzetta στέκεται στον γκαρντ που αντέχει στα δυσκολα μονοπάτια της πιο απαιτητικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ο... δήμιος του Ολυμπιακού

Δεν περίμενε και πολύς κόσμος πως ο Φράνκαμπ θα μετατραπεί σε... εκτελεστή του Ολυμπιακού. Κι όμως ο γκαρντ της Ζενίτ έκανε ματσάρα κόντρα στους Πειραιώτες, όντας ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στη νίκη της ομάδας του με 84-78. Ο 26χρονος Αμερικανός ήταν πρώτος σκόρερ των Ρώσων, μετρώντας 16 πόντους, 2/3 δίποντα, 4.5 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 12 στην αξιολόγηση σε μια εξαιρετική εμφάνιση στα 18 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Έδωσε σημαντικές λύσεις, ξεκινώντας ως βασικός για έκτο ματς στη φετινή Euroleague.

Κορυφαίος τριποντέρ, τρίτος σκόρερ, δεύτερος στα δίποντα

p

Ο Κόνερ αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν για τη Ζενίτ, δείχνοντας να αντέχει μέχρι στιγμής στο απαιτητικό περιβάλλον της Euroleague. Ο Πασκουάλ τον εμπιστεύεται αφού τον έχει ξεκινήσει σε 6 ματς και ο Φράνκαμπ τον δικαιώνει. Είναι αυτό που λέμε παίκτης-οικονομία, συνεισφέροντας και με το παραπάνω στα λεπτά που παίζει. Εκ των σημαντικότερων μονάδων της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης. Μιλάμε για τον κορυφαίο τριποντέρ της ομάδας, αφού σουτάρει με το εξαιρετικό 48.3%. Επιπλέον είναι τρίτος σκόρερ της Ζενίτ με 8.9 πόντους μ.ο, ενώ είναι και δεύτερος σε ευστοχία στα δίποντα με το εντυπωσιακό 65% που έχει. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην περιφέρεια των Ρώσων και παρόλο που αρχικά ήρθε ως δεύτερος πισω από τον Σαμπάζ Νέιπιερ που τραυματίστηκε.

Είναι ένας παίκτης που δεν δημιουργεί για τους άλλους και προτεραιότητα του είναι να φτιάξει το σουτ για τον εαυτό του μετά από ντρίμπλα. Απέχει λίγο από αυτά που ζητά ο Πασκουάλ, ο οποίος όμως τον συγχωρεί λόγω απειρίας και τον εμπιστεύεται αρκετά στα παιχνίδια. Ο Τσάβι θεωρεί πως σαν δεύτερος point guard είναι πολύ καλός, ενώ σαν πρώτος που κρίνεται λόγω της απουσίας του Νέιπιερ έχει σκαμπανεβάσματα από ματς σε ματς.

Μας είχε προειδοποιήσει στο Ρέθυμνο

i

Ο Κόνερ είχε δείξει μερικά στοιχεία της ποιότητας του και στο Ρέθυμνο. Μπορεί η Ζενίτ να απέχει και να είναι επίπεδα πάνω από την ομάδα της Κρήτης εκείνη την εποχή, ωστόσο ο Αμερικανός είχε προλάβει να φανερώσει αρκετά κομμάτια της κλάσης του και της αξίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2020-21 βρέθηκε στα μέρη ματς, αφού ήρθε στην Κρήτη για να φορέσει τη φανέλα του Ρεθύμνου, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης της Basket League, προσφέροντας ανά ματς στους Κρητικούς 20,8 πόντους, 4,1 ασίστ με 42,31% από τη γραμμή του τριπόντου, συνδυασμός αριθμών που δεν είχε σημειωθεί στο πρωτάθλημα από το 2006. Επίσης αναδείχτηκε MVP για το μήνα Ιανουάριο και δεν γινόταν να μην βρίσκεται ανάμεσα στους εκλεκτούς για το ελληνικό All Star Game του 2020.

Aυτή την εντυπωσιακή σεζόν την... εξαργύρωσε με τη μετακόμιση του στη Μούρθια και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στην Ισπανία έμεινε στην περσινή αγωνιστική περίοδο, πριν τον... ψαρέψει η Ζενίτ και του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, στην απαιτητική Euroleague. Στη Μούρθια είχε 15.7 πόντους και 3.5 ασίστ με 36 % στα τρίποντα, όντας βασικότατο μέλος της.

@Photo credits: euroleague