Φράνκαμπ στο Gazzetta: «Με ενόχλησε λίγο που δεν ασχολήθηκαν μαζί μου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Φράνκαμπ στο Gazzetta: «Με ενόχλησε λίγο που δεν ασχολήθηκαν μαζί μου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Φράνκαμπ στο Gazzetta: «Με ενόχλησε λίγο που δεν ασχολήθηκαν μαζί μου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»
Ο Κόνερ Φράνκαμπ μίλησε στο Gazzetta για τη γνωριμία του με την Euroleague, για τη Ζενίτ και για το πέρασμά του από το Ρέθυμνο το οποίο τράβηξε το ενδιαφέρον μόνο της ΑΕΚ.

Το επίπεδο μπάσκετ της Euroleague είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις υπόλοιπες διοργανώσεις, πόσω δε μάλλον από το να αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Ο Κόνερ Φράνκαμπ μέσα σε μία διετία κατάφερε να φτάσει στο υψηλό αυτό επίπεδο αφού ο Τσάβι Πασκουάλ του εμπιστεύτηκε μία θέση στο ρόστερ. Η παρουσία του Αμερικανού στις αναμετρήσεις της Ζενίτ στο τουρνουά της Κύπρου έδειξε πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει στον εαυτό του.

Ο Φράνκαμπ μίλησε στο Gazzetta και η κουβέντα είχε και μπόλικη... Ελλάδα λόγω Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ στην Euroleague αφού κι εσύ τώρα το γνωρίζεις;

«Αρκετά διαφορετικό θα έλεγα. Τόσο εντός παρκέ όσο κι εκτός σε θέμα οργάνωσης και απαιτήσεων. Στη Ζενίτ έχουμε μία καλή ομάδα και απλά μέρα με τη μέρα πρέπει όλοι να κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Προσωπικά οφείλω να προσαρμοστώ γρήγορα σε όλα τα νέα δεδομένα».

Έκανες τη διαδρομή στην καριέρα σου από το Ρέθυμνο στην Αγία Πετρούπολη μέσα σε δύο χρόνια. Το περίμενες τόσο σύντομα;

«Θεωρώ πως είχα αρκετές πιθανότητες να το καταφέρω. Γενικά έχω αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου και ήξερα όταν έπαιζα στο Ρέθυμνο πως αν δούλευα όπως έπρεπε θα είχαν την ευκαιρία μου σε 2-3 χρόνια και το κατάφερα».

Πόσο σε βοήθησε η παρουσία σου στο Ρέθυμνο να γίνεις ο παίκτης που είσαι;

«Πάρα πολύ όπως και η Μούρθια μετά. Στο Ρέθυμνο έπαιρνα περισσότερα σουτ κάτι το οποίο με βοήθησε στο σκοράρισμα. Είχαμε καλή ομάδα, αλλά ήμουν ο πρωταγωνιστής της ΄και όφειλα να σκοράρω. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο και στη Μούρθια μπήκα και σε άλλη διαδικασία όπως να δημιουργώ περισσότερο. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να μαθαίνει συνεχώς».

Φράνκαμπ

Πλέον όμως με VTB και Euroleague εκτός από πολλά παιχνίδια θα έχετε και πολλά μακρινά ταξίδια. Θα παίζεις δύο και τρία ματς την εβδομάδα...

«προσωπικά προτιμώ να παίζω αγώνες παρά να κάνω προπόνηση. Ξέρω πως τα ταξίδια είναι δύσκολα και μακρινά. Λογικά θα μου πάρει λίγο χρόνο να το συνηθίσω κι ελπίζω να ξεκουράζομαι καλά μετά τα παιχνίδια. Η ξεκούραση είναι αρκετά σημαντική όταν έχει τόσο βαρύ πρόγραμμα».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Πασκουάλ;

«Μια χαρά. Ο κόουτς δίνει τεράστια σημασία σε μικρές λεπτομέρειες και ειδικά τώρα εν καιρώ προετοιμασίας επιμένει αρκετά σε μικρά πράγματα ώστε να γίνουν... κτήμα μας. Η Ζενίτ πέρυσι έκανε μία θαυμάσια σεζόν κάτι που σημαίνει πως ο προπονητής ξέρει καλά τι κάνει και γιατί το κάνει. Θα μου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσω και να μάθω αυτόν και τους συμπαίκτες μου».

Σε ενόχλησε καθόλου που ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε είχαν μπροστά τους όσο έπαιζες στο Ρέθυμνο, δεν ασχολήθηκαν μαζί σου;

«Μετά από εκείνη τη σεζόν συζήτησα με την ΑΕΚ η οποία έδειξε ενδιαφέρον για μένα σε αντίθεση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν. Θα σου πω ειλικρινά... λίγο με ενόχλησε, αλλά προφανώς είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους».

Ξέρεις πως το Ρέθυμνο πλέον δεν υπάρχει όπως το θυμάσαι, αλλά παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα;

«Το γνωρίζω, ναι. Εγώ έχω όμορφες αναμνήσεις από τους ανθρώπους και από την πόλη. Μακάρι να πάνε όλα καλά για αυτούς και να ανέβουν ξανά στην πρώτη κατηγορία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.