Μπαρτζώκας: «Δεν είναι ώρα να μιλήσω για Έισι, δύσκολα ελέγχεις τον Τζέιμς»

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι ώρα να μιλήσω για Έισι, δύσκολα ελέγχεις τον Τζέιμς»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Δεν είναι ώρα να μιλήσω για Έισι, δύσκολα ελέγχεις τον Τζέιμς»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει του ματς του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο ΣΕΦ (5/11) και στάθηκε στον Μάικ Τζέιμς.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μονακό στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Euroleague (5/11) και ερυθρόλευκοι στοχεύουν να φτάσουν στο 6/6 εντός έδρας και το 6-2 στην βαθμολογία της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει της αναμέτρησης και τόνισε πως δεν γίνεται να ελέγξεις τα πάντα στο παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του ματς του Ολυμπιακού με τη Μονακό

Για το αν αποτελεί προτεραιότητα να σταματήσουν το transition παιχνίδι της Μονακό: «Είναι η πρώτη ομάδα σε κατοχές στο transition και πρώτη ομάδα σε ποσοστό στις κατοχές στο transition. Οπότε αρέσκεται να παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, αυτό τους δίνει πολλές επιθέσεις και πολλά επιθετικά ριμπάουντ, γιατί δεν σουτάρουν πάντα με πολύ καλά ποσοστά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ελέγξουμε το πως θα εκτελέσουμε στην επίθεση. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα. Το να κάνουμε λάθη ή βιαστικά σουτ πιθανόν θα οδηγήσει σε μια καλή προοπτική αιφνιδιασμού για αυτούς. Επίσης πρέπει να πάμε στο επιθετικό ριμπάουντ. Η Μονακό παίζει το παιχνίδι σε πολλές κατοχές και ένα στυλ μπάσκετ που δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ευρωλίγκα. Συχνά παρασύρεσαι γιατί σκοράρεις και εσύ εύκολα, σκοράρουν και εκείνοι. Ξαφνικά το παιχνίδι πηγαίνει σε ένα τέμπο που δεν το έχεις συνηθίσει και σε αυτό είναι καλύτεροι».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για τον Ολυμπιακό το 5-0 εντός έδρας: «Αναμφίβολα παίζει ρόλο. Όσοι ζουν την ατμόσφαιρα εδώ γνωρίζουν πως είναι πολύ υποστηρικτική για την ομάδα. Σίγουρα είναι ένα σπρώξιμο, αλλά στην τελική ανάλυση το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει. Πρέπει να κάνει τα πράγματα που οφείλεις να κάνεις καλά για να κερδίσεις. Υπάρχουν πολλές ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα playoffs και η Μονακό είναι σκληρή ανταγωνίστρια. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θα είναι δύσκολο. Είναι ομάδα με ταλέντο και βαθύ ρόστερ. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε».

Για τον Τζέιμς: «Και μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν μέσο όρο συμμετοχής είκοσι λεπτά, εκτός από τον Τζέιμς που παίζει τριάντα, προφανώς δείχνει πως και για τον προπονητή της Μονακό είναι ο πιο σημαντικός παίκτης. Εννοείται πως είναι ένας παίκτης με ταλέντο και είναι δύσκολο να ελέγξεις τα πάντα στο παιχνίδι του, αλλά μπορείς να απομονώσεις κάποια, όμως, ώστε να μπορέσεις να τον περιορίσεις».

Για την κούραση και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε στη Basket League το Σαββατοκύριακο: «Θα φανεί. Δεν έχω κάνει λόγο για κούραση. Ήθελα να πω ότι τα ίδια που περνάμε εμείς τα περνούν και οι άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Είναι αρχές Νοεμβρίου. Τι θα λέμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Είναι ιδιαίτερη η κατάσταση στην Ευρωλίγκα».

Για τον Έισι: «Δεν είναι ώρα. Θα έλεγα ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με την ομάδα μας και με τους παίκτες που θα παίξουν. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αργότερα και να σας πω πως σκέφτηκα».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο ΜακΚίσικ και είπε:

Για την Μονακό: «Πρέπει να προστατέψουμε τη μπάλα και να παίξουμε καλή άμυνα. Έχουν καλούς γκαρντ, αθλητικούς ψηλούς και είναι σε καλή κατάσταση όπως εμείς, οπότε θα είναι ένα ανταγωνιστικό ματς».

Για το γρήγορο παιχνίδι της: «Αυτό πιστεύω. Μπορούμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι τους, αλλά πρέπει να τους αναγκάσουμε να προσαρμοστούν εκείνοι στο δικό μας παιχνίδι και να κατεβάσουμε τον ρυθμό»

Για τον Τζέιμς: «Έχουν πολλούς καλούς παίκτες ο καθένας τους μπορεί να βρει ρυθμό και αυτό θα είναι εφιάλτης για εμάς. Εάν βάλεις τους πόντους του όμως ο Τζέιμς και εμείς κερδίσουμε δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. είμαστε στο 5-0 στην έδρα μας και όσο συνεχίζουν να έρχονται και να μας στηρίζουν, τότε θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε».