Κώστας Αντετοκούνμπο: «Πρότυπά μου οι Γιάννης και Θανάσης»

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Πρότυπά μου οι Γιάννης και Θανάσης»

Γιώργος Κούβαρης
Κώστας Αντετοκούνμπο: «Πρότυπά μου οι Γιάννης και Θανάσης»
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε σε μέσο του Ισραήλ ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι (14/10, 21:00) και αναφέρθηκε στο καλό του ξεκίνημα με τη φανέλα της Βιλερμπάν, στα αδέρφια του, στο ΝΒΑ ενώ απάντησε και στο δίλημμα «Γιάννης ή Λεμπρόν»

Ο Έλληνας σέντερ μιλώντας στο «Sports Rabbi» αναφέρθηκε αρχικά στο νικητήριο καλάθι του στην αναμέτρηση της Βιλερμπάν με την Αναντολού Εφές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν απίθανη εμπειρία. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Ήταν φοβερό που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Οι φίλαθλοι μας φέρνουν τρομερή ενέργεια και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι παίκτες για να την βγάλουν στο παρκέ» ενώ όσον αφορά το 3-0 της γαλλικής ομάδας, ανέφερε:

«Απλά προσπαθούμε να παίζουμε καλά και σκληρά. Τίποτε περισσότερο από αυτό. Να βγάζουμε όλη μας την προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι» ενώ γυρίζοντας τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήταν ακόμα στα Σεπόλια μαζί με την οικογένειά του, είπε: «Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Έπρεπε να πουλάμε διάφορα πράγματα στα πεζοδρόμια. Δεν γνωρίζαμε καν πότε θα ήταν το επόμενο γεύμα μας. Όμως υπήρχε ευτυχία γιατί ήμασταν όλοι δεμένοι μεταξύ μας».

Για τη συνεργασία του με τον Λούκα Ντόντσιτς στους Ντάλας Μάβερικς ο Κώστας Αντετοκούνμπο είπε ότι «έβλεπες από την πρώτη στιγμή το ταλέντο στον Λούκα. Είναι δουλευταράς εντός και εκτός παρκέ και ένας ωραίος τύπος για να κάνεις παρέα μαζί του» ενώ σε ερώτηση για το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και τα όσα του είπαν τα αδέρφια του, εξήγησε: «Ήταν πολύ χαρούμενοι για εμένα και μου έλεγαν ότι ήταν και ένα κίνητρο για εκείνους να δουλέψουν περισσότερο ώστε να κατακτήσουν και εκείνοι ένα δαχτυλίδι».

Όσο για τη συνύπαρξή του με τον Λεμπρόν Τζέιμς; «Ήταν φοβερή η εμπειρία να παίξω μαζί με τον Λεμπρόν. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και έμαθα πολλά από εκείνον στις προπονήσεις. Για το πώς σκέφτεται και το πώς διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις».

Για το πρωτάθλημα των Γιάννη και Θανάση με τους Μπακς, είπε: «Ήταν ένα όνειρο για εκείνους που έγινε πραγματικότητα. Ήταν απίθανο και για εμένα επίσης» ενώ για τα αδέρφια του είπε: «Ο Γιάννης σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι ο αδερφός μου από τη πρώτη μέρα της ζωής μου και ισχύει για όλα τα αδέρφια μου. Ο Γιάννης και ο Θανάσης είναι τα πρότυπά μου. Πάντα βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Όσον αφορά την απόφασή του να αγωνιστεί στην Ευρώπη, είπε: «Ήταν μια απόφαση που πήρα μαζί με την οικογένειά μου. Ήθελα να αποκτήσω εμπειρίες αγώνων και η Βιλερμπάν ήταν το καλύτερο fit για εμένα και την καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έπαιξε ρόλο ο Τόνι Πάρκερ για να έρθω ενώ ο κόουτς Τι Τζέι Πάρκερ με καθοδήγησε εξίσου καλά. Οπότε νιώθω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Δεν βάζω προσδοκίες για τον εαυτό μου, παρά μόνο θέλω να πιστεύω σε εμένα, να δουλεύω πολύ και να παιζω σκληρά. Είμαι χαρούμενος που κερδίζουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Θα επιστρέψει στο ΝΒΑ; «Δεν ξέρω. Ελπίζω κάποια μέρα. Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».

Στο δίλημμα... Γιάννη ή Λεμπρόν, είπε: «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση για εμένα και πολύ δύσκολο να την απαντήσω. Θα αφήσω άλλους να το κάνουν γιατί εγώ θα είμαι προκατειλημμένος».

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.