Παναθηναϊκός: Επιστολή για απελευθέρωση κόσμου και στα γήπεδα

Παναθηναϊκός: Επιστολή για απελευθέρωση κόσμου και στα γήπεδα

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Επιστολή για απελευθέρωση κόσμου και στα γήπεδα
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή στους Θάνο Πλεύρη (Υπουργός Υγείας), Λευτέρη Αυγενάκη (Υφυπουργός Αθλητισμού και Γιώργο Μαυρωτά (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) και τους ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της χωρητικότητας των γηπέδων.

Η κανονικότητα σιγά-σιγά έχει επιστρέψει στην χώρα μας όσον αφορά τους εμβολιασμένους, για τους οποίους δεν υπάρχει όριο χωρητικότητας σε καφετέριες, εστιατόρια μπαρ κλπ και υπάρχει 100% πληρότητα. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και στα γήπεδα, στα οποία υπάρχει μέγιστο όριο και για τους ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή που έστειλε στους Θάνο Πλεύρη (Υπουργός Υγείας), Λευτέρη Αυγενάκη (Υφυπουργός Αθλητισμού και Γιώργο Μαυρωτά (Γενικός Γραμματέας Αθλήτισμού), ζητά να υπάρξει επανεξέταση στο θέμα της χωρητικότητας των γηπέδων με σκοπό να αυξηθεί το ανώτατο όριο, ζητώντας κάτι ανάλογο σε σχέση και με τους υπόλοιπους χώρους που προαναφέραμε και δεν ισχύουν οι περιορισμοί.

Για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ των περίπου 18.000 θέσεων, μπορούν να βρεθούν αυτή τη στιγμή μόνο 8.000 άτομα (εμβολιασμένοι) λόγω των περιορισμών λόγω κορονοϊού που ισχύουν στη χώρα μας. Τα κλειστά γήπεδα της Ελλάδας μπορούν να έχουν πληρότητα μέχρι και 60%, ενώ στα ανοιχτά γήπεδα όπως για παράδειγμα της Superleague το ποσοστό φτάνει στο 85%.