Μονακό - Παναθηναϊκός: Ποτέ ξανά σε τόσο «βαρομετρικό χαμηλό» οι ξένοι των «πρασίνων»

Μονακό - Παναθηναϊκός: Ποτέ ξανά σε τόσο «βαρομετρικό χαμηλό» οι ξένοι των «πρασίνων»

Ευαγγελος Στελλάκης
Μονακό - Παναθηναϊκός: Ποτέ ξανά σε τόσο «βαρομετρικό χαμηλό» οι ξένοι των «πρασίνων»
Ελάχιστη ήταν η συνεισφορά των ξένων του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Μονακό. Κάκιστο ματς από το δίδυμο Πέρι-Νέντοβιτς, αναιμική η παρουσία των Σαντ-Ρος, Έβανς και Ουάιτ. «Πλασματική» η εικόνα του Μέικον, διασώθηκε μόνον ο Φλόιντ.

Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο πριγκιπάτο, ξεκινώντας με το... αριστερό τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της EuroLeague.

Μπορεί κανείς να εντοπίσει αρκετές αιτίες για την αρνητική εκκίνηση των «πρασίνων» στην διοργάνωση, ωστόσο μια από τις κυριότερες είναι πως η πλειοψηφία των ξένων του βρέθηκε σε κάκιστο βράδυ, απογοητεύοντας στο παρκέ της «Salle Gaston Medecin».

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Κέντρικ Πέρι ο οποίος δεν προσέφερε λύσεις σε σκορ και δημιουργία όντας τρομερά άστοχος με 0/10 σουτ εντός πεδιάς σε 20 λεπτά συμμετοχής, ενώ «έσβησε» τις δύο ασίστ που μοίρασε με τρία λάθη. Η αξιολόγηση του τερμάτισε στις -10 μονάδες!

Από... κοντά κι ο Νεμάνια Νέντοβιτς που είναι φανερό πως ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του και θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να επανέλθει στα παλιά του στάνταρ. Ο Σέρβος γκαρντ έπαιξε σκάρτα 12 λεπτά και δεν «ακούμπησε» με 0/7 σουτ, 1 λάθος και -9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως το δίδυμο Πέρι-Νέντοβιτς, από το οποίο περίμενε πάρα πολλά ο Δημήτρης Πρίφτης, ολοκλήρωσε το ματς με 0/17 σουτ (0/9 διπ, 0/8 τριπ).

Ο Τζέρεμι Έβανς στα 15:43' που πάτησε παρκέ δεν κατάφερε να γίνει αισθητός, με 4 πόντους αλλά πέραν τούτων, ουδέν άλλο στην στατιστική του κάρτα.

Μια από τις σταθερές του Παναθηναϊκού, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ήταν από εκείνους που προσπάθησαν, αλλά κινήθηκε εν τέλει σε ρηχά νερά με 6 πόντους (2/5 σουτ, 1/2 βολές), 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα κι 1 λάθος σε 25 λεπτά, νούμερα αρκετά μικρότερα από τους μέσους όρους του.

Ο Οκάρο Ουάιτ βοήθησε με 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, αλλά επιθετικά ήταν κατώτερος των προσδοκιών με 4 πόντους και 2/5 δίποντα σε περίπου 25 λεπτά συμμετοχής. Δεν έλαβε τροφοδοσία, δεν πήρε πρωτοβουλίες κι από μόνος του, με αποτέλεσμα να μην θυμίζει τον παίκτη που εμφανίστηκε στο τουρνουά του Super Cup της Πάτρας.

Ο Νταρίλ Μέικον «σουλούπωσε» σημαντικά την στατιστική του με τρία διαδοχικά εύστοχα σουτ στο φινάλε, τα οποία ωστόσο σημειώθηκαν όταν όλα είχαν κριθεί. Περισσότερο πλασματικό μοιάζει το γεγονός πως κατάφερε να βάλει το όνομα του στην λίστα των διψήφιων (13 πόντοι με 5/8 σουτ), παρά μετουσιώνεται σε πραγματική προσφορά στην ομάδα του.

Εκείνος που... διασώθηκε κι έδωσε τα περισσότερα, αναλογικά με τον χρόνο δράσης του, ήταν ο Τζεχάιβ Φλόιντ. Ο νεαρός Αμερικανός σέντερ έπαιξε κάτι λιγότερο από 16 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο είχε 8 πόντους με 3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Συνολικά η επτάδα των ξένων του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε για 14/43 σουτ, όπερ μεταφράζεται σε 32.5% εντός πεδιάς.