Παναθηναϊκός: Ο Οκάρο των επίσημων δεν είχε... καμία σχέση με τον Οκάρο των φιλικών (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Οκάρο των επίσημων δεν είχε... καμία σχέση με τον Οκάρο των φιλικών (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο Οκάρο των επίσημων δεν είχε... καμία σχέση με τον Οκάρο των φιλικών (vids)
Ο Οκάρο Ουάιτ άρχισε να... φουλάρει τις μηχανές του και το Gazzetta στέκεται στο πόσο εκτόξευσε τους αριθμούς του στα δύο πρώτα επίσημα ματς της σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του είχαν εστιάσει αρχικά στον Κέβιν Χέρβεϊ για τη θέση του βασικού «τεσσαριού» και του παίκτη που θα είχε τον ρόλο του αντί-Μήτογλου τη φετινή σεζόν. Όμως η ξαφνική «σφήνα» της Βίρτους Μπολόνια έστρεψε τους «πράσινους» στο plan b όσον αφορά την συγκεκριμένη θέση.

Συγκεκριμένα εστίασαν σε έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζουν καλά, πολλώ δε μάλλον ο 52χρονος προπονητής ο οποίος είχε συνεργαστεί δύο φορές στο παρελθόν μαζί του. Τ' όνομά του; Οκάρο Ουάιτ! Ο Αμερικανός ήταν εκείνος που πήρε θέση στο ρόστερ του «τριφυλλιού» ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά προετοιμασίας, μόνο... αισιόδοξα μηνύματα δεν έφερναν. Το αντίθετο!

Τόσο στο τουρνουά του Μονάχου απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Βίρτους Μπολόνια, όσο και στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα σε Παρτίζαν και Αναντολού Εφές, ο 29χρονος παίκτης... αλλού πάταγε και αλλού βρισκόταν. Θέλετε το γεγονός ότι δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα; Θέλετε ότι και ο ίδιος δεν είναι ακόμα έτοιμος; Το σίγουρο είναι ότι δημιουργήθηκε ανησυχία, αν και ο ίδιος ο Πρίφτης έλεγε με περίσσια σιγουριά στο Gazzetta ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητές του. Ήξερε τι... έλεγε, παρά τα κάκιστα νούμερα του Ουάιτ.

Η... μέρα με τη νύχτα

Συγκεκριμένα στα τέσσερα παιχνίδια των δύο τουρνουά ο Οκάρο μέτρησε κατά μέσο όρο μόλις 3,5 πόντους και 2,2 ριμπάουντ, ενώ είχε ποσοστό 18,7% εντός παιδιάς με 3/16 σουτ, εκ των οποίων 2/9 δίποντα και 1/7 τρίποντα ανά 20:09 λεπτά συμμετοχής. Αριθμοί που άπλωναν κάμποσα σύννεφα προβληματισμού όσον αφορά τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Παρόλα αυτά, πρώτα εκείνος και στη συνέχεια η βοήθεια που πήρε από τον πάγκο και τους συμπαίκτες του, τον έκαναν να «πατήσει» καλύτερα και να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο Super Cup!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε περισσότερους από τους διπλάσιους πόντους στα μισά ματς, ενώ πήρε τα ίδια ριμπάουντ με το 50% των αγώνων. Η γλώσσα των αριθμών «μίλησε» από μόνη της αναφορικά με τις επιδόσεις του Αμερικανού. Στα δύο παιχνίδια του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Πάτρα είχε κατά μέσο όρο 19 πόντους και 8,5 ριμπάουντ (!) ενώ σούταρε με 65% στα δίποντα (11/17) χωρίς να αστοχήσει σε καμία βολή (13/13). Βέβαια η ανορθογραφία ήταν και πάλι στα τρίποντα με 1/6 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, όπερ και σημαίνει ότι στα έξι τελευταία ματς έχει ευστόχησε σε μόλις δύο τρίποντα σε σύνολο 13 προσπαθειών.

Ο ΟΚΑΡΟ ΟΥΑΙΤ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΑΤΣ
ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑΣΤΟ SUPER CUP
4ΑΓΩΝΕΣ2
20:09ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ24:30
3,5ΠΟΝΤΟΙ19
22%ΔΙΠΟΝΤΑ65%
14%ΤΡΙΠΟΝΤΑ17%
70%ΒΟΛΕΣ100%
2,2ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ8,5

@Photo credits: eurokinissi