Ρίβερς για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Τεράστια η κληρονομιά που αφήνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ρίβερς για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Τεράστια η κληρονομιά που αφήνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Αντώνης Καλκαβούρας
Ρίβερς για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Τεράστια η κληρονομιά που αφήνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»
Ο Ντέιβιντ Ρίβερς μίλησε στο Gazzetta και θυμήθηκε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1997 στη Ρώμη.

Ο παλαίμαχος Αμερικανός μπασκετμπολίστας ήταν εκείνος που ηγήθηκε του Ολυμπιακού πριν από 24 χρόνια στο Final 4 της Ρώμης και είχε οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Λίγο μετά το άκουσμα της είδησης ο Ντέιβιντ Ρίβερς, μίλησε στο Gazzetta: «Έχω μιλήσει για τον coach Ίβκοβιτς πολλές φορές στο παρελθόν και δη μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1997. Πάντα θα μιλάω για τον ισχυρό αλλά ήρεμο τρόπο προσέγγισης που είχε ο coach Ίβκοβιτς όσον αφορά την επικοινωνιακή τακτική όταν απευθύνονταν στους παίκτες. Χαμογελάω κάθε φορά που φέρνω στη σκέψη μου τον τρόπο που με πλησίαζε και μου μιλούσε» ήταν τα λόγια του «ποταμού», ο οποίος συνέχισε:

«Ο αγαπημένος Ίβκοβιτς θα μας λείψει. Όμως η κληρονομιά που άφησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν πρόκειται να επισκιαστεί. Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα και ανήκε στο υψηλότερο επίπεδο. Προσεύχομαι για την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συναδέλφους που αφήνει πίσω του. Και έχω ένα μήνυμα για εκείνους. Ενώ η πρώτη μας αντίδραση ήταν να θρηνήσουμε το θάνατό του καθώς ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας, θέλω να τιμήσω τον προπονητή μου γιορτάζοντας τη ζωή του με πανέμορφες αναμνήσεις και προσωπικά νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος της πλούσιας ιστορίας του coach Ίβκοβιτς».

Και κατέληξε: «Ναι έφυγε και είναι κάτι που μας πονάει. Όμως ας προσπαθήσουμε να φανούμε τόσο δυνατοί και δυναμικοί όσο τις ημέρες που βρισκόταν ανάμεσα μας. Θα μου λείψει αλλά οπουδήποτε και αν ακούγεται το όνομά του, πάντα θα μου φέρνει χαρά και χαμόγελο στην καρδιά μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, προπονητή Ιβκοβιτς και ο Θεός να δώσει δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σου που άφησες πίσω σου...»