Ζάλγκιρις - Τοφάς 57-71: Οι Λιθουανοί πέτυχαν μόλις 4 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ηττήθηκαν ξανά

Ευαγγελος Στελλάκης
Ζάλγκιρις - Τοφάς 57-71: Οι Λιθουανοί πέτυχαν μόλις 4 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ηττήθηκαν ξανά
Η Ζάλγκιρις ηττήθηκε από την Τοφάς, σε παιχνίδι προετοιμασίας που διεξήχθη στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του φιλικού τουρνουά Gloria Cup.

Τι κι αν βρισκόταν μπροστά στο σκορ για τρεις διαδοχικές περιόδους;

Η Ζάλγκιρις πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν κατάφερε ούτε σήμερα να... σπάσει το ρόδι στα φιλικά της προετοιμασίας της, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα της, αυτή τη φορά από την τουρκική Τοφάς με 71-57.

Με επιμέρους σκορ 23-4 στην καθοριστική περίοδο, οι Τούρκοι ανέτρεψαν τα δεδομένα κι εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική κατάρρευση της Ζάλγκιρις, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη.

Για τους νικητές, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Κέισι Σέφερντ με 18 πόντους, ενώ οι Έλγκιν Κουκ και Μπερκ Ουγκουρλού πρόσθεσαν 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους από την άλλη, ήταν ο μοναδικός διψήφιος σκόρερ για την ομάδα του, ολοκληρώνοντας το ματς με 10 πόντους στο ενεργητικό του.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 39-30, 53-48, 57-71

Να σημειωθεί πως ο κόουτς Μάρτιν Σίλερ στο συγκεκριμένο φιλικό δεν είχε στην διάθεση του δύο περιφερειακούς, τους Μάντας Καλνιέτις και Καρόλις Λουκοσιούνας.

Την Κυριακή (12/9) οι πρωταθλητές Λιθουανίας, σε ακόμη ένα ματς προετοιμασίας επί τουρκικού εδάφους, θα τεστάρουν την ετοιμότητα τους κόντρα στην Αναντολού Έφες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζάλγκιρις κάνει πρεμιέρα στην EuroLeague της περιόδου 2021-22 την 1η Οκτωβρίου, με εκτός έδρας ματς στο Αστρομπάλ, με αντίπαλο την Βιλερμπάν.