Φοντέκιο: «Λίγες οι ευκαιρίες στην Ολίμπια - Στην Άλμπα άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου»

Φοντέκιο: «Λίγες οι ευκαιρίες στην Ολίμπια - Στην Άλμπα άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου»
Ο 26χρονςο φόργουορντ Σιμόνε Φοντέκιο ανέφερε σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» πως στην Ολίμπια Μιλάνο δεν πήρε πραγματικές ευκαιρίες, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εμπειρία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νέος παίκτης της Μπασκόνια σχολίασε αρχικά τη συμμετοχή του με την Εθνική Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επισημαίνοντας πως «επαιξα καλά, νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Αλλά το δυνατό μας σημείο είναι η ομαδικότητα. Οι βετεράνοι, όπως ο Γκαλινάρι, ο Μέλι κι ο Πολονάρα, ήταν καθοριστικοί ως προ το να κολλήσουμε ως ομάδα. Είτε κάποιος έμπαινε για 30 δευτερόλεπτα, είτε για 30 λεπτά, έδινε τη ψυχή του. Κανένας δεν έπαιζε για τον εαυτό του».

Όσον αφορά την καριέρα του στην Ιταλία, ο Φοντέκιο εξήγησε πως «η Βίρτους ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδωσε πραγματική ευκαιρία στην Serie A. Ήμουν μόνο 17 ετών τότε», ενώ αντιθέτως για την παρουσία του στην Ολίμπια Μιλάνο είπε ότι «ίσως ήμουν αρκετά νέος τότε, αλλά δεν είναι εύκολο όταν οι ευκαιρίες που έχεις είναι λίγες να τις αξιοποίησεις».

Αναφορικά με την επιτυχημένη του σεζόν στην Γερμανία με την Άλμπα Βερολίνου, ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Άλμπα ήταν ο πρώτος σύλλογος που μου έδωσε την ευκαιρία στην EuroLeague. Στην Άλμπα άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου».

Θυμίζουμε πως πέρσι ο Ιταλός διεθνής μέτρησε 10.6 πόντους με 39% πίσω από τα 6.75 μέτρα, 3.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ σε 29 εμφανίσεις στην EuroLeague, ενώ πανηγύρισε και το πρωτάθλημα Γερμανίας με την Άλμπα.

Τέλος, έθιξε και το γεγονός πως υπάρχει μόνο ένας ιταλικός σύλλογος στην EuroLeague, λέγοντας συγκεκριμένα πως «στην Ιταλία οι ευκαιρίες για τα νέα παιδιά δεν είναι πολλές. Ειδικά όταν έχεις την φιλοδοξία να αγωνιστείς στο επίπεδο της EuroLeague και στην Ιταλία υπάρχει μόλις μια ομάδα που συμμετέχει σε αυτήν».