Ο Ολυμπιακός κυνηγάει το «θαύμα» με τον Ματ Τόμας (vid)

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει το «θαύμα» με τον Ματ Τόμας (vid)

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει το «θαύμα» με τον Ματ Τόμας (vid)
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το ενδιαφέρον τους για τον Αμερικανό σε ουσιαστική κίνηση. Γιατί είναι αρκετά δύσκολη η περίπτωσή του...

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον ξένο περιφερειακό που θα αποκτήσει για πρωταγωνιστικό ρόλο και τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta υπάρχει κινητικότητα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τον Μάιο είχε κυκλώσει το όνομα του Ματ Τόμας ο οποίος διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία επιθυμεί ο 56χρονος τεχνικός.

Η αλήθεια είναι πως μία αρχική κρούση στον ατζέντη του παίκτη εκείνη την περίοδο είχε άμεσο αρνητικό αποτέλεσμα μιας και o Αμερικανός βρισκόταν σε συμβόλαιο με τους Τζαζ.

Πριν μία εβδομάδα η ομάδα της Γιούτα τον «έκοψε» και αμέσως ο Ολυμπιακός ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του παίκτη. Η απάντηση ήταν αποθαρρυντική μιας και «ο Τόμας θέλει να περιμένει να δει τις προτάσεις από άλλες ομάδες του ΝΒΑ».

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απογοητεύτηκαν, δεν κάθισαν να περιμένουν και εδώ και λίγες ώρες μετουσίωσαν το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη σε επίσημη κρούση αφού ζήτησαν να μάθουν τις οικονομικές απαιτήσεις του 27χρονου γκαρντ.

Ρώτησε όχι για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις (ακόμη), αλλά με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να δείξουν στον Τόμας και τον ατζέντη του πόσο πολύ τον θέλουν ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν αν μπει στο μυαλό του παίκτη η επιστροφή στην Ευρώπη.

Οι δυσκολίες της περίπτωσής του

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού ενημέρωσε πως ο πελάτης του έχει προτεραιότητα ακόμη το ΝΒΑ ενώ έχουν προκύψει και άλλες δύο ομάδες από την Euroleague οι οποίες ενδιαφέρονται.

Δηλαδή ο Τόμας θα ψαχτεί για νέο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ωστόσο δύο ακόμη μεγάλες ομάδες της Euroleague τον έχουν στα πλάνα τους και μάλιστα ομάδες από το πάνω ράφι και με μεγάλο «πορτοφόλι».

Στάση αναμονής

Οι μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη free agency στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Πλέον τις επόμενες μέρες οι ομάδες που «ξεγυμνώθηκαν» για να αποκτήσουν κάποιον παίκτη δίνοντας πολλούς ως αντάλλαγμα ή αυτές που άδειασαν θέσεις για να κερδίσουν χώρο στο salary cap τους (όπως συνέβη με τους Τζαζ και τον Τόμας), θα αναδιοργανωθούν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να γεμίσουν τα ρόστερ τους με παίκτες χαμηλόμισθους για το επίπεδο του ΝΒΑ.

Ο Ματ Τόμας αν γύρω στις 18-20 Αυγούστου δεν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του τότε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει σκέψεις επιστροφής στην Ευρώπη.

Η περίπτωση του Ματ Τόμας είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει ξεκάθαρα και με ουσιαστικούς τρόπους πως επιθυμούν αρκετά τον παίκτη.

Ποιος είναι ο Ματ Τόμας

Ο Τόμας έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Iowa State, αλλά δεν επιλέχθηκε στα ντραφτ και έτσι πήρε τον δρόμο για την Ευρώπη. Βρέθηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ομπραντόριο με την οποία έδειξε τα διαπιστευτήριά του προσφέροντας 15.4 πόντους με 45.9% στα τρίποντα.

Όπως ήταν φυσικό κέντρισε το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και μετακόμισε στη Βαλένθια στην οποία έδωσε 11.4 πόντους με 48.5% στα τρίποντα στο πρωτάθλημα και 12.7 πόντους με 47.7% στα τρίποντα στο Eurocup.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, αρχικά στους Ράπτορς και ακολούθως στους Τζαζ παίζοντας ουσιαστικά όταν το αποτέλεσμα των παιχνιδιών είχε κριθεί.

Ο 27άχρονος γκαρντ είναι παίκτης που λείπει από την ομάδα που δημιουργούν στον Πειραιά. Διαθέτει τρομερό σουτ που είναι βασικό στοιχείο του σύγχρονου μπάσκετ κι επίσης στον Ολυμπιακό έχουν συγκεντρώσει πολύ καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του παίκτη και για τη γενικότερη νοοτροπία του.