Γιασικεβίτσιους: «Η διοίκηση αποφάσισε πως Κλαβέρ και Χάνγκα έπρεπε να αποχωρήσουν»

Γιασικεβίτσιους: «Η διοίκηση αποφάσισε πως Κλαβέρ και Χάνγκα έπρεπε να αποχωρήσουν»

Γιασικεβίτσιους: «Η διοίκηση αποφάσισε πως Κλαβέρ και Χάνγκα έπρεπε να αποχωρήσουν»
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σχολίασε τις αποχωρήσεις των Χάνγκα και Κλαβέρ από την ομάδα, ενώ ανέφερε επίσης πως το μέλλον του Γκασόλ δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Μιλώντας στην El Mundo Deportivo, ο Λιθουανός κόουτς των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως οι αποφάσεις αναφορικά με τις πρόσφατες αποχωρήσεις των Άνταμ Χάνγκα (υπέγραψε στην Ρεάλ) και Βίκτορ Κλαβέρ (κατέληξε στην Βαλένθια) από το νέο ρόστερ της ομάδας, ανήκουν στην διοίκηση του συλλόγου.

«Ο Χάνγκα και ο Κλαβέρ αποχώρησαν. Ήταν δύο αποφάσεις που πήραμε οι οποίες δεν ήταν ευχάριστες. Είναι δύο σπουδαία παιδιά, με τα οποία ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Σε αυτή την κατάσταση όμως, κάναμε αυτό που αποφάσισε ο σύλλογος. Τους ευχαρίστησα για ό,τι έκαναν για τη Μπαρτσελόνα, αλλά καλώς ή κακώς, έτσι έχει η κατάσταση...»

Σχολιάζοντας παράλληλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, δεν έκρυψε τις δυσκολίες που προκύπτουν στον σχεδιασμό του: «Κοιτάζουμε κάθε μέρα τα δεδομένα ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σύλλογος και τι χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε για να υπογράψουμε παίκτες». Να θυμίσουμε πως μέχρι στιγμής η Μπαρτσελόνα έχει αποκτήσει τρεις παίκτες: Λαπροβίτολα (Ρεάλ), Σανλί (Έφες Αναντολού) και Γιοκουμπάιτις (Ζάλγκιρις Κάουνας).

«Εξελέγη νέος πρόεδρος που ασχολείται συνεχώς με το οικονομικό μέρος. Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά έτσι έχουν τα δεδομένα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό μας και να κάνουμε κάποιες μικρές προσθήκες, να χτίσουμε κοιτάζοντας το μέλλον».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον 41χρονο Πάου Γκασόλ, χωρίς πάντως να δίνει κάποια σαφή απάντηση για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή όχι: «Αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχει πάρει την απόφασή του, αλλά εμείς οφείλουμε να κάνουμε την δουλειά μας».