Καλάθης non stop, έπαιξε στους 88 από τους 92 αγώνες της Μπαρτσελόνα!

Καλάθης non stop, έπαιξε στους 88 από τους 92 αγώνες της Μπαρτσελόνα!

Καλάθης non stop, έπαιξε στους 88 από τους 92 αγώνες της Μπαρτσελόνα!
Ο Νικ Καλάθης έπαιξε στους 88 από τους 92 αγώνες που έδωσε φέτος η Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους τους παίκτες των Καταλανών!

Στην πρώτη σεζόν του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως head coach της Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί έπαιξαν σε πέντε τελικούς και κατέκτησαν δυο τίτλους.

Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το ισπανικό πρωτάθλημα με sweep στη σειρά των τελικών με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής στο Copa del Rey που διεξήχθη WiZink Center. Αντίθετα, ηττήθηκαν στον τελικό της EuroLeague από την Αναντολού Εφές και έχασαν το ισπανικό Supercopa και την καταλανική λίγκα στις αρχές της χρονιάς.

71 νίκες σε 92 αγώνες και 77% επιτυχία

Φέτος η Μπαρτσελόνα έδωσε 92 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία του κλαμπ! Σε αυτά τα 92 ματς, οι Καταλανοί πανηγύρισαν 71 νίκες, έχοντας 77% ποσοστό επιτυχίας. Ειδικότερα, είχαν ρεκόρ 28-13 στην EuroLeague, 38-6 στη Liga Endesa (86% επιτυχία), 3-0 στο Copa del Rey, 1-1 στο Supercopa και 1-1 στην καταλανική λίγκα.

Περισσότερα λεπτά ο Καλάθης!

Όσον αφορά τον Νικ Καλάθη, ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της Μπαρτσελόνα φέτος! Ο Καλάθης, ο οποίος ήταν η μοναδική μεταγραφή των Καταλανών το περασμένο καλοκαίρι, αγωνίστηκε συνολικά 2.018 λεπτά, συμμετέχοντας στους 88 από τους 92 αγώνες που έδωσε φέτος η Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις. Μιλάμε, δηλαδή για έναν αριθμό που ξεπερνά τους αγώνες που δίνει μια ομάδα ΝΒΑ στην κανονική περίοδο (82)!

O διεθνής γκαρντ έπαιξε και στους 41 αγώνες της EuroLeague, στους 40/44 στην ισπανική λίγκα και σε όλα τα ματς στο Copa del Rey (3), στο Super Cup (2) και στην καταλανική λίγκα (2)! Οι μοναδικοί παίκτες που είχαν περισσότερους αγώνες από τον Καλάθη ήταν ο Ρόλαντς Σμιτς (90) και ο Άνταμ Χάνγκα (89), έχοντας όμως μικρότερο χρόνο συμμετοχής από τον Καλάθη.

Η Εθνική

Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και την παρουσία του στο Προολυμπιακό τουρνουά. Έπειτα από μια «γεμάτη» σεζόν με την Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης αναμένεται να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο μετά το τουρνουά «Ακρόπολις» (18-20/6), εκεί όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο και τη Σερβία. «Θα κάνει προπονήσεις μαζί μας μετά το "Ακρόπολις" ο Καλάθης. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα μπροστά μας με το ταξίδι στον Καναδά» ανέφερε στη Media Day ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ιωάννη Παπαπέτρου.