Ρεάλ: Δεύτερος σερί τίτλος στο Next Generation Tournament!

Νίκος Καρφής
Ρεάλ: Δεύτερος σερί τίτλος στο Next Generation Tournament!
Οι μικροί της Ρεάλ έμειναν στον... θρόνο τους στην Ευρώπη, αφού κατέκτησαν το Next Generation Tournament της Εuroleague για δεύτερη σερί σεζόν, μετά το 81-78 επί της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί η μεγάλη ομάδα της Ρεάλ να μην πήγε καν στο Final 4 της Euroleague, ωστόσο οι πιτσιρικάδες της τα καταφέρνουν περίφημα.

Οι μικροί Μαδριλένοι επικράτησαν με 81-78 στο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα και κατέκτησαν το Next Generation Tournament της Euroleague για δεύτερη σερί χρονιά. Η διοργάνωση έγινε στη Βαλένθια.

Το ματς κρίθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Ρεάλ ήταν πιο ψύχραιμη από την αντίπαλο της. O Bέεσαρ των Μαδριλένων με δίποντο στα δύο δευτερόλεπτα για το τέλος, έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου η Μπάρτσα έχασε τρίποντο στο τέλος για να στείλει το παιχνίδι και σε δεύτερη παράταση.

Ο Ελί Ν'τιαγέ κατάφερε να πάρει το βραβείο του MVP της διοργάνωσης, αφού είχε 17 με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ στον τελικό, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Κονσταντίνοφ με 18 και 12 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Καταλανών, ο Καισέντο έκανε ματσάρα με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Η Μπαρτσελόνα έχασε στον τελικό τόσο σε επίπεδο ανδρών στη Euroleague, αλλά το ίδιο έγινε και για τους μικρούς της στο Next Gen Tournament.