Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Ο Γιώργος είναι ο σύμβουλός μου και εγώ ο ψυχολόγος του»

Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Ο Γιώργος είναι ο σύμβουλός μου και εγώ ο ψυχολόγος του»
Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας. Και έναν από τους πρωταγωνιστές του φετινού EuroCup. Μίλησε στο Gazzetta για την Λιετκαμπέλις, το μέλλον του, αλλά και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον αδερφό του, Γιώργο.

Δεύτερος σκόρερ στην Λιετκαμπέλις. Και μέσα στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του EuroCup. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δεν πρόκειται να μας απασχολήσει μόνο τούτη τη σεζόν.

Μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, σαν άλλα αδέλφια Μπολ, πήρανε τη μεγάλη απόφαση και πέρασαν τα στενά ελληνικά σύνορα. Μπάσκετ στην ξενιτιά, σε μία χώρα που το λατρεύει, τη Λιθουανία. Ο Γιώργος μπορεί να έβαλε και άλλη μία σφραγίδα στο διαβατήριο του (αυτή του Μιλγουόκι), όμως ο Παναγιώτης έχει... ριζώσει στη χώρα της Βαλτικής (δύο σεζόν στη Νεβέζις και τη φετινή στη Λιετκαμπέλις).

Ο ίδιος χαρακτηρίζει στο Gazzetta την απόφαση να μετακινηθεί στη Λιθουανία ως την καλύτερη που έχει λάβει. Με την παρουσία της Λιετκαμπέλις και του ίδιου στο EuroCup να έχει συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν ξέραμε αν κάνουμε τη σωστή επιλογή ή όχι. Θα φαινόταν στη συνέχεια, τώρα πια μπορώ να πω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Είναι ο τρίτος χρόνος μου στο εξωτερικό και είναι η καλύτερη επιλογή. Έχω το χρόνο μου, την υγεία μου, δυο παιχνίδια την εβδομάδα και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζουμε...», τόνισε στο Gazzetta, στο περιθώριο της προπόνηση της Εθνικής ομάδας ενόψει των προκριματικών για το Mundobasket.

Ταιριάζει στο λιθουανικό μοντέλο

Η εξήγηση για τις εμφανίσεις του είναι απλή. Και τη δίνει ο ίδιος: «Είναι η πρώτη χρονιά μου στο EuroCup και γενικά σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση που να έχω ενεργό ρόλο. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για να παίζουν όλοι οι παίκτες. Δεν έχουν έναν σκόρερ που να παίρνει την μπάλα, όπως βλέπουμε στην Ελλάδα ή σε άλλες ομάδες, δεμένη ομάδα, παίζουμε ομαδικά και αυτό με βοηθάει γιατί είμαι παίκτης ομάδας. Όσο για τους αριθμούς μου, πρώτα πάει η ομάδα. Αν κερδίζει η ομάδα, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Ο «προπονητής» και ο «ψυχολόγος»

Η επαφή με τον αδερφό του, Γιώργο, είναι καθημερινή. Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να έχει αναλάβει το ρόλο του εμψυχωτή/ψυχολόγου και τον Γιώργο του συμβουλάτορα.

Πώς γίνεται αυτό; «Δεν είναι εύκολο το ΝΒΑ. Τα πράγματα εκεί είναι διαφορετικά. Ο Γιώργος με βοηθάει πάρα πολύ, μου λέει τι πρέπει να κάνω. Του είναι πιο εύκολο να βλέπει τα παιχνίδι μας. Μετά από κάθε ματς με παίρνει πάντα τηλέφωνο και μου λέει τι πρέπει να κάνω, τι έκανα καλύτερα, τι δεν έκανα καλά. Και εγώ σε όσα παιχνίδια παίζει και μπορώ να τα δω, τον παρακολουθώ. Ήταν αρκετά καλός στο τελευταίο που κατάφερα να δω απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ. Προσπαθώ περισσότερο να τον στηρίξω. Ο Γιώργος έχει αναλάβει το ρόλο του συμβουλάτορα και εγώ του ψυχολόγου».

Όσο για το μέλλον του; «Δεν το σκέφτομαι. Κοιτάζω κάθε μέρα ξεχωριστά και να έχω την υγεία μου, να δουλεύω και όλα θα έρθουνε. Δεν σκέφτομαι τι θα κάνω του χρόνου, αλλά το εξωτερικό θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Για την Ελλάδα δεν θα έλεγα όχι, αλλά βλέπουμε τι θα γίνει».

@Photo credits: EuroCup