Μπελινέλι για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Δεν ήμουν πολύ καλά σωματικά»

Μπελινέλι για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Δεν ήμουν πολύ καλά σωματικά»

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπελινέλι για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας: «Δεν ήμουν πολύ καλά σωματικά»
Ο Μάρκο Μπελινέλι εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν ενίσχυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Τόκιο, ενώ μίλησε και για την κατάκτηση του περσινού τίτλου στη Serie A.

Ο 35χρονος σταρ της Βίρτους Μπολόνια, με δηλώσεις του στην La Domenica Sportiva, τόνισε σχετικά με την θριαμβευτική κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος πως «το να κερδίζεις, για εμένα και για τον καθένα, είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Το ότι καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να το φέρουμε ξανά στην Μπολόνια, είναι ακόμη σημαντικότερο. Είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη».

Όσο για το γεγονός πως πρόσφατα χρίστηκε αρχηγός του συνόλου του Σέρτζιο Σκαριόλο, σχολίασε ότι «ο Λούκα Βιτάλι (σ.σ. παλιός συμπαίκτης του Μπελινέλι, στο ξεκίνημα της καριέρας του) μου θύμισε πως όταν είμασταν 15-16 ετών, ήμουν αρχηγός στην ακαδημία της ομάδας. Δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά αν ισχύει, είναι η δεύτερη φορά μου που γίνομαι αρχηγός. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Τέλος, ρωτήθηκε και για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξηγώντας πως «δεν ήμουν πολύ καλά σωματικά. Είχα μιλήσει σχετικά με αυτό με την ομάδα μου, αλλά και με τον Τζάνι Πετρούτσι (σ.σ. πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ). Καταλαβαίνω ότι στεναχωρήθηκαν που δεν πήγα στην εθνική, αλλά όσο στεναχωρήθηκαν εκείνοι, το ίδιο ίσχυε και για εμένα. Όταν μου ασκήθηκε κριτική για την απόφαση μου, αυτό ήταν κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα».