Eurobasket 2022: Ο Παπαγιάννης και οι... άλλοι αμφίβολοι

Eurobasket 2022: Ο Παπαγιάννης και οι... άλλοι αμφίβολοι

bet365

Η αφετηρία του Eurobasket 2022 βρίσκεται προ των πυλών και ορισμένες από τις συμμετέχουσες ομάδες αγωνιούν για τους παίκτες που φέρουν τον τίτλο του «αμφίβολου» με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι ανάμεσα σε αυτούς.

Οι στροφές για το Eurobasket 2022 και το πρώτο τζάμπολ με το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου λιγοστεύουν. Οι ομάδες της διοργάνωσης ολοκληρώνουν το στάδιο της προετοιμασίας τους με... επίσημους αγώνες και μπαίνουν σε ρυθμούς ευρωπαϊκών μαχών. Παρόλα αυτά, οι λίστες των απουσιών πόσω δε μάλλον των αμφίβολων παικτών εξακολουθούν να ταλανίζουν τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς που σχεδιάζουν τα πλάνα τους για όσα ακολουθήσουν.

Ένας εξ αυτών και ο Δημήτρης Ιτούδης που από την αρχή της προετοιμασίας δεν έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Παπαγιάννη στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Συγκεκριμένα και όπως είχε αποκαλύψει το Gazzetta, αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο με αποτέλεσμα να είχε τεθεί σε κίνδυνο ακόμη η συμμετοχή του στο Eurobasket. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια των «παραθύρων» με Σερβία και Βέλγιο, ενώ κάνει αγώνα δρόμου για να ενσωματωθεί στη δράση της Εθνικής μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ραντεβού με τις ενδείξεις να προκαλούν αισιοδοξία.

Διάθεση να... περιμένει υπομονετικά την επιστροφή των παικτών της σε αγωνιστικούς ρυθμούς είχε και η Γαλλία που μέτρησε αρκετές «πληγές» τον περασμένο μήνα. Ο Άντριου Αλμπισί ήταν νοκ άουτ από το Eurobasket 2022 στα τέλη Ιουλίου, με τραυματισμό στο μηρό, όμως επέστρεψε στις προπονήσεις διεκδικώντας μία θέση στην τελική 12άδα αναλόγως και της ετοιμότητάς του. Ο Βενσάν Κολέ, όμως, επιθυμεί να πάρει το «Οκ» και για την παρουσία του Μουσταφά Φαλ στο ρόστερ του, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να μην έχει αφαιρεθεί από τα πλάνα του παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι Ισπανοί του Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο 61χρονος τεχνικός κάλεσε στην προετοιμασία τον Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα β' βαθμού κατά τη διάρκεια του Summer League με τους Χιούστον Ρόκετς και χρειάστηκε ειδική διαχείριση προκειμένου να επιστρέψει σταδιακά στα «θέλω» της ομάδας, λίγο πριν τα δυνατά παιχνίδια.

Στο παιχνίδι της Τσεχίας με την Γερμανία, ο Τόμας Σατοράνσκι αποχώρησε από το παρκέ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να επιστρέψει στη δράση. Έπειτα από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως ο άσσος της Μπαρτσελόνα δεν υπέφερε από κάποιο κάταγμα, ωστόσο το πρόβλημα στον αστράγαλο του προσθέτει ένα ερωτηματικό για την συμμετοχή του στο ερχόμενο Eurobasket λόγω του χρόνου αποθεραπείας που εκτιμάται κοντά στον ένα μήνα.

Γερμανία - Τσεχία 101-90: Ξεχώρισε ο Βάγκνερ, τραυματισμός για Σρέντερ, Σατοράνσκι

Και από εκεί και πέρα υπάρχουν τα... διπλά προβλήματα για τις ομάδες της διοργάνωσης αρχής γενομένης από την Γερμανία που προσφάτως αναγκάστηκε να «παραγκωνίσει» σημαντικά γρανάζια της μηχανής της. Στο ίδιο ματς με τον Σατοράνσκι, ο Ντένις Σρέντερ αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού που δεν θα του επιτρέψει να λάβει μέρος στον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Σουηδία (25/08), ενώ οι ημέρες απουσίας του δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Τα άγχη μεγαλώνουν και με την αδυναμία του Ντάνιελ Τάις να προπονηθεί με την ομάδα, καθώς ο σέντερ των Πέισερς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αφαιρώντας ακόμη μία λύση από τα χέρια των Γερμανών.

Τα ερωτηματικά, βέβαια, γυροφέρνουν και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το βάθρο του θεσμού. Η Σερβία, αντίπαλος της Ελλάδας στα «παράθυρα» του Παγκοσμίου, αγωνιά για τους δύο... Νεμάνια. Μπιέλιτσα και Νέντοβιτς έχουν προκαλέσει τον πονοκέφαλο του Σβέτισλαβ Πέσιτς που καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την καλύτερη πορεία της ομάδας του στο Eurobasket. Το μεταγραφικό «μπαμ» της Φενέρμπαχτσε ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην γάμπα, την ώρα που ο Νέντοβιτς πασχίζει να ξεπεράσει το αιμάτωμα που εμφάνισε.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά για τους αμφίβολους της φετινής διοργάνωσης και αναμένεται να αποδειχθεί αν το «φως» που θα ανάψει δίπλα από το κάθε όνομα θα είναι πράσινο ή κόκκινο!

Η λίστα με τους αμφίβολους για το Eurobasket 2022:

Γιώργος Παπαγιάννης (Ελλάδα)

Τόμας Σατοράνσκι (Τσεχία)

Μουσταφά Φαλ (Γαλλία)

Ντάνιελ Τάις (Γερμανία)

Ντένις Σρέντερ (Γερμανία)

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Σερβία)

Νεμάνια Νέντοβιτς (Σερβία)

Ουσμάν Γκαρούμπα (Ισπανία)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα