Στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΟΚ και στον αθλητικό εισαγγελέα ως «κατακόκκινο» το Κολοσσός-Ιωνικός!

Στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΟΚ και στον αθλητικό εισαγγελέα ως «κατακόκκινο» το Κολοσσός-Ιωνικός!

bet365

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα ευρήματα της έρευνας που έγινε σε πρώτη φάση από την Ε.Π.ΑΘΛ.Α, κάνουν λόγο για ασυνήθιστα ποσά που παίχτηκαν από παίκτη με τεράστιο στοιχηματικό παρελθόν, το όνομα του οποίου δεν σχετίζεται με κάποια από τις δύο ομάδες.

Η ξαφνική απουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (1ος σκόρερ και 4ος ριμπάουντερ της Basket League με μ.ο. 21,1π. & 7,5ρ.), που αναχώρησε εσπευσμένα από την Ρόδο την ημέρα του αγώνα (14/01), η ραγδαία αύξηση της στοιχηματικής διαφοράς και το «κλείδωμα» του πονταρίσματος στην διάρκεια του αγώνα, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό +41 (89-48), με το οποίο επικράτησε ο Κολοσσός του Ιωνικού, αποτέλεσαν τις αφορμές για την παραπομπή του αγώνα στην Ε.Π.ΑΘΛ.Α, υπό το καθεστώς της κατεπείγουσας διερεύνησης.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εξέτασε διεξοδικά τον φάκελο που έστειλε η ΕΟΚ και αφού εξασφάλισε την συνεργασία των ελληνικών στοιχηματικών εταιριών (έδωσαν τα ονόματα όλων όσοι στοιχημάτισαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τα ποσά που παίχτηκαν), κατέταξε το παιχνίδι στην κατηγορία των «κατακόκκινων» και των ύποπτων για παράνομη χειραγώγηση αγώνων .

Την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται και η Ε.Π.ΑΘΛ.Α αναμένεται να αποτανθεί και στις διεθνείς δημοφιλείς στοιχηματικές εταιρίες, η ελληνική ομοσπονδία παρέπεμψε τον φάκελο στην 5μελή Επιτροπή Δεοντολογίας της, που αποτελείται από δύο τακτικούς δικαστικές, έναν δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγο και δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ (Νικολόπουλος και Ντάκουρης).

Η προσπάθεια για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση είναι τόσο συντεταγμένη, που το ποινικό της σκέλος έχει ήδη ανατεθεί στον αθλητικό εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται από τρεις πλευρές. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για όνομα ιδιωτη που έχει ποντάρει ασυνήθιστα ποσά στο εν λόγω παιχνίδι και το οποίο έχει μεγάλο στοιχηματικό παρελθόν, χωρίς όμως να αποδεικνύεται ότι σχετίζεται με κάποια από τις δύο ομάδες.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στο «πάγωμα» της καταβολής των 370.000 Ευρώ στις δύο εμπλεκόμενες ομάδες, ποσό που προκύπτει από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος στην χώρα και το οποίο έχουν εισπράξει οι υπόλοιπες της Basket League.

Το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα των τηλεφώνων που αντιστοιχούν στα κατόχους των λογαριασμών με μεγάλα πονταρίσματα και κέρδη, ενώ από την ΕΟΚ έχει ζητήθεί πλήρης κατάλογος όλων των αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονται στην Α1 και την Α2 Κατηγορία για να διερευνηθεί αν είχαν στοιχηματίσει στο συγκεκριμένο ματς, κάτι που είναι παράνομο.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη βούληση ώστε η έρευνα να επεκταθεί και στις χαμηλότερες Κατηγορίες.

Να σημειωθεί στην διάρκεια της εβδομάδας παραιτήθηκε και ανακάλεσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΚΑΕ, Γιάννης Κυριακόπουλος, ενώ το ίδιο συνέβη και με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, που όμως θα κοουτσάρει στον κρίσιμο αυριανό (11/03) στην Πάτρα με τον Απόλλωνα. Όλα αυτά κι ενώ ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον 25χρονο Αμερικανό forward, Λενέλ Χένρι και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας επισκέφτηκαν με άγριες διαθέσεις την χθεσινή (09/03) προπόνηση και έθεσαν παίκτες και προπονητές προ των ευθυνών τους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα