Μαυρωτάς: «Η Ελλάδα πλέον έχει έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων»

Newsroom
Μαυρωτάς: «Η Ελλάδα πλέον έχει έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων»

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς τοποθετήθηκε σχετικά με την έρευνα για το παιχνίδι του Κολοσσού απέναντι στον Ιωνικό και τον φάκελο προς διερεύνηση της ΕΟΚ στην ΕΠΑΘΛΑ της ΓΓΑ.

Η επιβλητική νίκη του Κολοσσού επί του Ιωνικού για τη 12η αγωνιστική της Basket League ξεσήκωσε θύελλα. Όπως πληροφορηθήκατε από το Gazzetta η ΕΟΚ θα στείλει φάκελο στην ΕΠΑΘΛΑ της ΓΓΑ και στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση μετά από δημοσιεύματα που υπέπεσαν στην αντίληψή της.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθείται για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην υπάρχουν... σκιές.

Όσα είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς

«Όλα τα στοιχεία είναι υπό αξιολόγηση, θα ζητήσουμε και τα στοιχεία από τις στοιχηματικές εταιρίες και ότι άλλη πληροφορία είναι διαθέσιμη από την Ομοσπονδία μπάσκετ, είτε από τον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να εμπλουτίσουμε όσο γίνεται αυτό το πόρισμα και να το διοχετεύσουμε αρμοδίως. Είτε στον αθλητικό εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση, είτε στην ΕΟΚ για πειθαρχική διερεύνηση.

Πάντως, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η Ελλάδα πλέον έχει έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων. Υπάρχει ένα δίκτυο πληροφοριών και με τις στοιχηματικές εταιρίες και με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ώστε ότι στοιχεία έχουμε να αξιοποιούνται και να πηγαίνουν επεξεργασμένα και εμπλουτισμένα στην αθλητική δικαιοσύνη αλλά και προς τις ομοσπονδίες για να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Επιπλέον πολύ σημαντικά είναι και τα μέτρα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αθλητών, παικτών κ.α., διότι τώρα μπορούν να κάνουν ακόμη και ανώνυμες αναφορές, είτε μέσω του Red Button, είτε μέσω της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε ανάλογες στο παρελθόν θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα