Ράιτ: «Να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας» (vid)

Γιάννης Ράμμας
Ράιτ: «Να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας» (vid)
Ο Παναθηναϊκός περιμένει την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (7/11, 21:45/ΝΕΡΙΤ & ΝΕΡΙΤ Sports) στο ΟΑΚΑ κι ο Τζούλιαν Ράιτ εξήγησε τι απαιτείται για την τρίτη νίκη του στον γ' όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο 27χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μίλησε στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ για...

...τη σημασία της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής έπειτα τη νίκη της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο Μόναχο (74-81), όπου ο Παναθηναϊκός δε τα 'χε καταφέρει (81-75) μία εβδομάδα νωρίτερα: «Κοιτάμε κάθε αναμέτρηση ως must-win. Ξέρουμε πως όλες οι ομάδες στον όμιλο είναι πολύ ανταγωνιστικές. Τη δεδομένη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη στην έδρα μας. Ο κόουτς δε θέλει να σκεφτόμαστε τη νίκη τους στο Μόναχο. Ξέρουμε πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα προσπαθήσουν για τη νίκη. Θέλουμε να προετοιμαστούμε γι' αυτούς και να αγωνιστούμε ως ομάδα».

...το πώς σχεδιάζει να σταματήσει τον Σαμάρντο Σάμουελς: «Θέλουμε να μείνουμε πιστοί στο αμυντικό πλάνο. Να περιορίσουμε τις εύκολες πάσες στο post, παίζουν καλά γι' αυτόν. Διαθέτουμε τον όγκο και την ικανότητα να κάνουμε τις προσπάθειές του δυσκολότερες κι επίσης πρέπει να δουλέψουμε στην επίθεση και να κουράσουμε, κάνοντάς τον να δουλέψει στην άμυνα. Να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας».

...την ευστοχία πίσω απ' τα 6,75μ. (18/26τρίπ.) απέναντι στη Φενέρ και κατά πόσο αποτελεί οδηγό εν όψει συνέχειας: «Ξέρουμε πως σε κάθε αναμέτρηση ίσως να μη σουτάρουμε τόσο καλά. Διαθέτουμε ταλαντούχους επιθετικούς παίκτες, αλλά θέλουμε μία ισορροπημένη απόδοση μέσα κι έξω απ' το καλάθι, ώστε η άμυνα να σέβεται και τα δύο κομμάτια. Στην προπόνηση δουλεύουμε τις πάσες στους ψηλούς κοντά στο καλάθι, τα lay ups και πώς θα πάρουμε πόντους μέσα στη ρακέτα, ώστε να τους ασκήσουμε πίεση κι αυτό συνήθως δημιουργεί ελεύθερα σουτ».