Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε στην Ευρωλίγκα για όλα! (video)

Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε στην Ευρωλίγκα για όλα! (video)

Gazzetta team
Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε στην Ευρωλίγκα για όλα! (video)
Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε για την πορεία του σε Παρτιζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη σχέση του με το… ποδόσφαιρο. Τι λέει για τις τάπες και τα alley oop;

Το Weekly Show της Ευρωλίγκας έκανε focus στον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος δεν.. παρέλειψε να αναφερθεί στη σχέση του με το ποδόσφαιρο: «Ήταν τότε (σ.σ. σε ηλικία 15 ετών) που ψήλωσα απότομα και με είδε ο γυμναστής του high school, για να μου προτείνει να δοκιμάσω το σπορ. Έως τότε έπαιζα ποδόσφαιρο».

«Από τεχνικής απόψεως, δεν σκέφτηκα ποτέ τον εαυτό μου ως επιθετικό παίκτη. Δεν νομίζω εν τω μεταξύ, πως είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να παίξουν κατ' αρχάς άμυνα! Για να είμαι ειλικρινής, στα περισσότερα μέρη που έπαιξα, είχα διακρίσεις ως αμυντικός. Όταν ήλθα στην Ευρωλίγκα το έθεσα ως προσωπικό στόχο να κάνω το ίδιο. Για 1-2 χρόνια σταμάτησα να το σκέφτομαι, αλλά από πέρυσι που ήλθα στον Παναθηναϊκό, ξεσκόνισα τις γνώσεις», είπε μεταξύ άλλων...

Ο Γκαμπονέζος σέντερ ρωτήθηκε για το βελτιωμένο ranking του και απάντησε: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, δεν σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα. Μόνο το ομαδικό παιχνίδι. Προφανώς και είμαι χαρούμενος που βοήθησα, ώστε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, στην έδρα μας, ενώπιον του κοινού μας. Αλλά μέχρι εκεί...».

Για την εποχή που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την Παρτιζάν είχε να πει πως: «Έζησα το απόλυτο σοκ. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στην Ευρώπη και έζησα πολιτιστικό σοκ. Χρειάστηκα τέσσερις με 5 μήνες, για να προσαρμοστώ». Ο Λάσμε συνέχισε λέγοντας: «Το Ισραήλ όπως ξέρετε, είναι διαφορετικό από όλα. Όλα θυμίζουν Αμερική, αλλά οι κανόνες και η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετικά. Από όλες τις απόψεις, η Αθήνα είναι το πιο εύκολο μέρος για να προσαρμοστείς και να ζήσεις. Όλα κυλούν πολύ εύκολα. Ο οργανισμός είναι εξαιρετικός, ενώ και οι άνθρωποι είναι υπέροχοι».

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε ακόμα για τις... τάπες: «Είναι θέμα timing. Όταν ήμουν νεαρότερος, σκεφτόμουν πως το άλμα μου αρκεί για να τα κάνω όλα. Τώρα, συνήθως δεν πάω... εκεί ψηλά έτσι. Φροντίζω να το κάνω, την κατάλληλη ώρα. Νιώθω εκπληκτικά και μέσω αυτής της οδού. Είναι κάτι που δίνει αυτοπεποίθηση σε εμένα και την ομάδα μου. Μας δίνει ενέργεια. Μου αρέσει ό,τι μπορεί να μας δίνει ενέργεια» και τα alley oop: «Είναι αυτό το μισό δευτερόλεπτο που χρειάζεσαι για να συντονιστείς με τον συμπαίκτη σου, ενώ είσαι στον αέρα. Βέβαια, όταν έχεις τον Διαμαντίδη να σου δίνει πάσες, όλα είναι πιο απλά. Οι πάσες του είναι τέλειες. Το νιώθεις από τη στιγμή που απογειώνεσαι», ενώ όταν ρωτήθηκε τι από τα δύο προτιμά, απάντησε: «Τις τάπες! Νιώθεις πως έχεις μεγαλύτερη συμβολή στο παιχνίδι. Τα καρφώματα συμβαίνουν. Πολλοί μπορούν να καρφώσουν. Η τάπα όμως, και ειδικά αυτή που "ρίχνεις" σε κρίσιμο σημείο του ματς, όταν πραγματικά τη χρειάζεται η ομάδα σου, είναι κάτι το μοναδικό».