Ρακότσεβιτς: «Όταν άφησα τον Τζόρνταν στο μηδέν»!

Ρακότσεβιτς: «Όταν άφησα τον Τζόρνταν στο μηδέν»!
Ο μεγάλος Ιγκόρ Ρακότσεβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για την εποχή που ανέβαινε 18 ορόφους για να βελτιώσει το άλμα του, το... μονό με τον Κιθ Λάνγκφορντ, το ενδιαφέρον των «αιωνίων» και το χρυσό μετάλλιο στο Ζίου Ζίτσου!

Φήμες λένε πως μαζί με την υπογραφή συμβολαίου με κάθε πρώην ομάδα του, οι προπονητές του έπαιρναν κι ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η ενσωματωμένη ωρολογιακή «βόμβα»! Σε κάθε περίπτωση, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την... ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Ιγκόρ Ρακότσεβιτς με το καλάθι. Το φονικό ένστικτο ενός τύπου ο οποίος κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην EuroLeague και, συγχρόνως, κατηγορήθηκε ως εγωιστής. Ο ίδιος δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα. «Ας ρίξουν μια ματιά στη φωτογραφία που ανέβασα στο Instagram με όλους τους τίτλους μου κι ας σωπάσουν».

Ο βετεράνος Σέρβος σκόρερ μιλάει στο gazzetta.gr για την εποχή που ανέβαινε 18 ορόφους με τα βιβλία στην πλάτη για να βελτιώσει το άλμα του και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ζίου Ζίτσου ενώ παραδέχεται ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του!

Αποσύρθηκες από την ενεργό δράση το 2013 όμως παραμένεις ο παίκτης με τα περισσότερα βραβεία «Alphonso Ford» στην EuroLeague! Τελικά, τι χρειάζεται για να κερδίσεις τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ σε αυτή τη διοργάνωση;
«Χρειάζεται πολλή δουλειά, αυτοπεποίθηση, ταλέντο και συγκέντρωση! Πάνω απ' όλα, όμως, πρέπει να έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και τη στήριξη των συμπαικτών σου».

Κυκλοφορεί μια απίστευτη ιστορία για τον τρόπο που κατάφερες να βελτιώσεις το άλμα σου! Μπορείς, λοιπόν, να μας περιγράψεις την... προπόνησή σου, όταν ανεβοκατέβαινες 18 ορόφους στην πολυκατοικία σου;
«Είναι αλήθεια (γέλια)! Είχα εμμονή με τον Μάικλ Τζόρνταν και τα καρφώματά του! Ήθελα να βελτιώσω με κάποιο τρόπο το άλμα μου, επομένως σκέφτηκα μια απλή λύση. Όταν, λοιπόν, επέστρεφα στο σπίτι μου στο Νέο Βελιγράδι, ανέβαινα φορτωμένος με τα βιβλία μου στον 18ο όροφο! Με βοήθησε σίγουρα».

Ένας εναντίον ενός, εσύ εναντίον του Κιθ Λάνγκφορντ! Ποιος θα κέρδιζε σε αυτό το μονό;
«Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω. Ο Λάνγκφορντ είναι σπουδαίος σκόρερ όμως έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου, πολλοί σε κατηγόρησαν ότι είσαι εγωιστής. Ότι είχες εμμονή με το σκοράρισμα. Τι απάντηση θα τους έδινες;
«Ας ρίξουν μια ματιά στον λογαριασμό μου στο Instagram κι ας σωπάσουν! Στη φωτογραφία που έχω όλα τα τρόπαια που έχω κατακτήσει».

Γεννήθηκες στη Σερβία όμως πέρασες τα καλύτερα χρόνια της καριέρας σου στην Ισπανία. Γιατί η Μπασκόνια δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ την EuroLeague, μολονότι είχε παίκτες στο ρόστερ της όπως εσύ, ο Σπλίτερ, ο Τελέτοβιτς και ο Πριχιόνι;
«Ήμασταν πολύ κοντά στο να το πετύχουμε. Νομίζω ότι το Final 4 της Μαδρίτης ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας. Ήταν υπέροχα χρόνια για την ομάδα και για όλους όσοι βρεθήκαμε στη Βιτόρια».

Είχε ποτέ σου πρόταση από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια;
«Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν για μένα σε αρκετές περιπτώσεις όμως δεν ήλθα ποτέ στην Ελλάδα. Εύχομαι και στις δυο ομάδες καλή τύχη και πολλές επιτυχίες».

Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι στις ελληνικές ομάδες στην EuroLeague;
«Θυμάμαι αρκετά παιχνίδια της Τάου με τον Ολυμπιακό! Απίθανες αναμνήσεις».

Ποιος είναι ο νέος Ρακότσεβιτς στην EuroLeague; Ο παίκτης που συνδυάζει ικανότητες, «καρπό», ταχύτητα, καλές κινήσεις και, κυρίως, ταμπεραμέντο;
«Υπάρχουν πολλά ταλέντα. Μου αρέσει πολύ ο Γκούντουριτς, είναι λίγο διαφορετικός από εμένα. Δεν είναι σκόρερ "δολοφόνος" αλλά περισσότερο all-around παίκτης, με αθλητικό εγωισμό και εξαιρετικός χαρακτήρας».

Μπορείς, επίσης, να συγκρίνεις την EuroLeague της δικής σου εποχής με παίκτες όπως ο Πάρκερ, ο Παπαλουκάς και ο Γιασικεβίτσιους στα καλύτερά τους με τη σύγχρονη εκδοχή της;
«Είναι προφανές ότι η EuroLeague ήταν πολύ πιο ισχυρή και πιο ποιοτική πριν από 5-10 χρόνια. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία».

Είχες, επίσης, την ευκαιρία να ζήσεις το όνειρο του ΝΒΑ με τους Τίμπεργουλβς. Ποια ήταν η καλύτερη ανάμνησή σου;
«Για την ακρίβεια, είχα την ευκαιρία να παίξω λίγα λεπτά απέναντι στον παιδικό μου ήρωα, τον Μάικλ Τζόρνταν. Σούταρε μια φορά μπροστά μου όμως αστόχησε! Είχε πλάκα...».

Πως προέκυψε η ενασχόληση με το Ζίου Ζίτσου;
«Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε άλλο σπορ γιατί το μπάσκετ με... κούρασε (γέλια). Έχω τη Μωβ Ζώνη στο Ζίου Ζίτσου ενώ συμμετείχα σε τουρνουά στα Σκόπια και κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στις Μπλε Ζώνες»!

Πως θα ήθελες να σε θυμούνται; Ως γεννημένο σκόρερ ή ως έναν δολοφόνο στο παρκέ;
«Είχα αρκετά παρατσούκλια στην καριέρα μου. Ένα από τα αγαπημένα μου στην Ισπανία ήταν το "instinto asesino" (γεννημένος δολοφόνος). Θα ήθελα, όμως, να με θυμούνται ως έναν από τους τύπους που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις. Ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου».