Vienna Open: Σπουδαίοι ημιτελικοί με δύο θεωρητικά φαβορί

Κώστας Ευθυμιάδης
Vienna Open: Σπουδαίοι ημιτελικοί με δύο θεωρητικά φαβορί
Ζβέρεφ εναντίον Αλκαράθ και Τιαφό εναντίον Σίνερ σήμερα στους ημιτελικούς της Βιέννης.

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ημιτελικών στο Vienna Open.

Στον πρώτο ημιτελικό που θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ζβέρεφ έχει λογικά τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο ο απίθανος 18χρονος Ισπανός κάνει σπουδαίο τουρνουά μέχρι στιγμής και δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι αυτός που θα περάσει στον τελικό.

Με την φόρα που έχει πάρει είναι καθ' οδόν για το Top30, ωστόσο απέναντι στον Ζβέρεφ στο μόνο ματς που έπαιξαν, δεν είχε καλή εμπειρία. Ηταν στο Ακαπούλκο όπου ο Γερμανός τον κέρδισε με 6-3, 6-1.

Τιαφό εναντίον Σίνερ

Στον δεύτερο ημιτελικό παίζουν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Tour αυτή την περίοδο (Σίνερ) με τον πιο... ενθουσιώδη παίκτη που από τα προκριματικά έφτασε στα ημιτελικά, έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων και τον Τσιτσιπά (Τιαφό). Ο Σίνερ διανύει μία απίστευτη περίοδο φορμαρίσματος καθώς μετρά 11 σερί νίκες σε κλειστό γήπεδο και σκληρή επιφάνεια, χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ!

Οι δυο τους έχουν παίξει δύο φορές στο παρελθόν, αμφότερες το 2019 σε Αντβέρπ και Next Gen όπου ο Ιταλός είχε κερδίσει και στις δύο. Αν ο Σίνερ επικρατήσει σήμερα, θα περάσει τον Ρουντ στο race για το ATP Finals, ενώ αν κερδίσει το τουρνουά, θα είναι με το ενάμισι πόδι στο Τορίνο, αρκεί να... μην τα θαλασσώσει στο Παρίσι. Να τονιστεί πως με την επικρατησή του χθες επί του Ρουντ, έχει εξασφαλίσει θέση στο Top10 της κατάταξης από αύριο.

H Interwetten είναι ο μεγάλος χορηγός του Vienna Tour

 

VIENNA OPEN Τελευταία Νέα