Τζόκοβιτς: Έλληνες της Αυστραλίας βγήκαν να γιορτάσουν για την απόφαση (vid)

Newsroom
Τζόκοβιτς: Έλληνες της Αυστραλίας βγήκαν να γιορτάσουν για την απόφαση (vid)
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Αυστραλία όλο αυτό το διάστημα.

Η είδηση της δικαίωσής του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους δεκάδες Σέρβους πολίτες αλλά κι από Έλληνες που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, διαδηλώνοντας υπέρ του.

Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του Σέρβου πρωταθλητή του τένις στη Μελβούρνη καθώς ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια που εγκατέλειψε το κτήριο, κατακλύστηκε από τους θαυμαστές του Τζόκοβιτς.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΙ» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Αυστραλία όλο αυτό το διάστημα.

«Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και της παροικίας μας που πρώτον αγαπάει το τένις αλλά και δεύτερον έχει μια αγάπη που σχετίζεται με την Ευρώπη. Ελλάδα και Σερβία πάντα ως ορθόδοξες χώρες είχαν μία συνεργασία. Με αυτόν τον τρόπο βγήκαν και ορισμένοι φίλοι μου για να γιορτάσουν τη νίκη του Τζόκοβιτς στους δρόμους. Οι περισσότεροι βέβαια εδώ είναι εμβολιασμένοι. Το 95% του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει κάνει το εμβόλιο στη Μελβούρνη. Δηλαδή είναι ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας μας που δεν έχει εμβολιαστεί και νομίζω αυτό είναι που βασίζει την άποψη της κυβέρνησης "τι να κάνω αυτή τη στιγμή με το δικαίωμα για να απελάσω τον Τζόκοβιτς". Διότι δημοσκοπήσεις που είδα, το 75% είναι ακόμα ενάντια του τενίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα