Τσιτσιπάς: Εκτός Top8 στο ATP Ranking

tsitsipas_rome24
Μία θέση κάτω στο ATP Ranking θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από τη Δευτέρα (20/5), μετά τον αποκλεισμό από την προημιτελική φάση στο τουρνουά Masters της Ρώμη.

O αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Νίκολας Τζάρι θα κοστίσει στον Έλληνα τενίστα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από το Νο.8 θα πέσει στο Νο.9.

Αυτό θα συμβεί, διότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση, με συνέπεια να χάσει βαθμούς ελέω της περσινής του πορείας όταν και έφτασε στα ημιτελικά της ιταλικής διοργάνωσης.

Τον Έλληνα αθλητή θα προσπεράσει στο Ranking ο Χούμπερτ Χούρκατς, ο οποίος αν και αποκλείστηκε στην ίδια φάση με τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν είχε να υπερασπιστεί βαθμούς από την προηγούμενη συμμετοχή του στο τουρνουά της Ρώμης.

Τι σημαίνει για τον Τσιτσιπά η πτώση εκτός οκτάδας

Η πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά από την οκτάδα σημαίνει πως ο Έλληνας τενίστας θα είναι το Νο.9 του ταμπλό στο Roland Garros, σε περίπτωση που βρεθούν όλοι οι αθλητές που προηγούνται αυτού στην κατάταξη. Αν συμβεί αυτό, ο Τσιτσιπάς θα έχει πιθανό αντίπαλο από το Top8 στον 4ο γύρο του γαλλικού slam, ενώ στα προημιτελικά θα έχει πιθανό αντίπαλο από το Top4.

Σημειώνεται πως ο 25χρονος έχει ελπίδες να γλιτώσει το Νο.9 στο ταμπλό, καθώς οι Γιανίκ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ δεν έχουν σιγουρέψει ακόμα τη συμμετοχή τους εκεί. Μάλιστα, ο Ιταλός ο οποίος θα γίνει Νο.1 στο κόσμο είναι πολύ πιθανό ν' απέχει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη χώρα του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα