Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ: Ζευγάρι τελικού Grand Slam τα επόμενα χρόνια!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ: Ζευγάρι τελικού Grand Slam τα επόμενα χρόνια!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα παίξουν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε τελικό Masters και έχουν τα φόντα να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον και σε τελικό Grand Slam.

Αντρέι Ρούμπλεφ και Στέφανος Τσιτσιπάς. Δυο σπουδαίοι παίκτες που θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια με τις επιδόσεις τους στο τένις.

Ο 23χρονος Ρώσος και ο 22χρονος Έλληνας θα παίξουν στον 1ο Masters τελικό τους την Κυριακή (15:30, Cosmote Sport 6) στο Monte Carlo και ένας από τους δυο θα γράψει το όνομα του στη λίστα με τους παίκτες με τίτλους Masters.

Μια λίστα με πολλά ονόματα που στο top-3 της έχει τους Big-3. Στους 36 τίτλους έχει σταματήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στους 35 ο Ράφα Ναδάλ και στους 28 ο Ρότζερ Φέντερερ.

Από το σημερινό top-10 άλλοι τρεις παίκτες έχουν φτάσει στην κορυφή και είναι οι Μεντβέντεφ, Τιμ, Ζβέρεφ. Βέβαια ένας τίτλος Masters "λέει" πολλά αλλά και ... τίποτα.

Ο Τσονγκά, ο Τσίλιτς, ο Σίνερ, ο Ντιμιτρόφ, ο Σοκ, ο Χούρκατς, ο Κατσάνοφ, ο Φονίνι και άλλοι έβαλαν το όνομα τους στη λίστα αλλά δεν έγιναν κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο και δεν είχαν την διάρκεια που όλοι περίμεναν στις επιτυχίες τους.

Απωθημένο

Την Κυριακή ο ένας από τους δυο θα "σπάσει" το ρόδι. Είναι και κάποιο απωθημένο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 0/23 προσπάθειες και ο Αντρέι Ρούμπλεφ 0/22 σε Masters.

Ο Έλληνας έχει ήδη 2 τελικούς αλλά έπεσε πάνω στους Big-3. Το 2018 στο Τορόντο στον Ράφα Ναδάλ και το 2019 στη Μαδρίτη πάνω στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός του που δεν θα έχει απέναντι του παίκτη του Big-3. Από την άλλη ο Αντρέι Ρούμπλεφ έχει μονάχα δυο ημιτελικούς σε Masters και έπρεπε να φτάσει στα 23 και κάτι για να διεκδικήσει τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα 20, ανήμερα στα γενέθλια του, έπαιζε στον 1ο τελικό Masters στο Rogers Cup. Στα 20,6 έφτασε σε ημιτελικό σε Grand Slam. Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 3 τελικούς Masters και άλλους 3 ημιτελικούς σε Grand Slam.

Ο αντίπαλος του δεν έχει ημιτελικό Grand Slam και μόλις έναν (τον σημερινό) τελικό σε Masters.

Η ραγδαία άνοδος

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έως το τέλος του 2019 είχε μόλις 2 τίτλους καριέρας αλλά σήμερα έχει φτάσει τους 8! Στα χρόνια του covid-19 έκανε ... όργια και μόνο μέσα στο 2020 κατέκτησε 5 τίτλους οι 4 εξ' αυτών σε τουρνουά ATP 500.

Πήρε άλλον ένα στο 500αρι του Rotterdam το 2021 και είναι ο "βασιλιάς" των ATP 500 τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ως καλύτερη χρονιά το 2019 ενώ κέρδισε τον τελευταίο του τίτλο στη Μασσαλία τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο Ρώσος είναι εξαιρετικός αλλά όχι σε Masters και Grand Slam. Έχει δρόμο ακόμη και πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα για να έχει επιτυχίες σ' αυτές τις δυο κατηγορίες και ίσως και στο ATP Finals.

Μπορεί οι τίτλοι να είναι 8-5 για τον Ρούμπλεφ αλλά αυτό μόνο ότι είναι καλύτερος από τον Τσιτσιπά δεν σημαίνει.

Η κατάταξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 10 εβδομάδες στο top-5 και ο Αντρέι Ρούμπλεφ προσπαθεί να εισέλθει στο top-5. H αλήθεια είναι ότι εάν κατακτήσει το Monte Carlo Masters θα είναι στο Νο1 στο δρόμο για το Τορίνο και στο Νο6 κόσμου.

Ο τελικός στο Monte Carlo θα είναι ο 2ος τους. Στον πρώτο στα χωμάτινα στο Αμβούργο το 2020 κέρδισε ο Ρώσος. Δυο τελικούς έχει ο Στέφανος με τον Τιμ και 1-1 νίκες ενώ έχει από 2 χαμένους με τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ.

Τελικός σε Grand Slam

Οι Ρούμπλεφ-Τσιτσιπάς έπαιξαν σε τελικό ATP 500, θα παίξουν σε τελικό Masters και η επόμενη πρόκληση είναι να τους δούμε και σε τελικό Grand Slam. Έως σήμερα κανείς από τους δυο δεν έχει φτάσει έως εκεί αλλά ίσως δούμε σύντομα κάποιον εξ' αυτών και τα επόμενα χρόνια και τους δυο σ' ένα τελικό Grand Slam.

Όσο παίζουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ τουλάχιστον μια θέση σε τελικό Major είναι "καπαρωμένη". Ο Ισπανός και ο Σέρβος δείχνουν ότι πλέον τους απασχολούν περισσότερο τα 4 Grand Slam.

Στα Masters "υποχωρούν" το τελευταίο διάστημα. Είναι αλήθεια ότι στα 3 τελευταία Masters, κανείς από τους Big-3, δεν έφτασε σε τελικό Masters και στα 2 τελευταία τουρνουά είχαμε πρωτάρη (με το Monte Carlo) νικητή.

Τόσο ο Ρούμπλεφ όσο και ο Τσιτσιπάς έχουν την ποιότητα να φτάσουν σε τελικό Grand Slam όπου έχουμε δει 4 φορές τον Τιμ, 2 τον Μεντβέντεφ και 1 τον Ζβέρεφ. Πιο κοντά σε τελικό Grand Slam μοιάζει να είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι καλός και στο χορτάρι και στο χώμα και στη σκληρή επιφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΒΑΝΣ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 0-2: Έτοιμος για τον τίτλο στο Monte Carlo Masters (vids)

Monte Carlo Masters: Με Ρούμπλεφ στον τελικό ο Τσιτσιπάς (vids)

 

Τελευταία Νέα