ATP: Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2020

Gazzetta team
ATP: Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2020
Η υποψηφιότητα του Ναδάλ, η απουσία του Τζόκοβιτς, ο προπονητής της χρονιάς και η μεγάλη επιστροφή.

Η ATP ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις βασικές κατηγορίες των βραβείων για το 2020 στο τένις ενώ ήδη "τρέχει" και η ψηφοφορία των φαν για τον αγαπημένο τους παίκτη με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι υποψήφιος.

Αισθητή είναι η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος στην κατηγορία "Stefan Edberg" αλλά η αποβολή του από το US Open δεν του το επέτρεψε.

Φαβορί για το βραβείο «Stefan Edberg Sportsmanship Award» που θα δοθεί στον παίκτη που τήρησε το fair play και ήταν άψογος επαγγελματίας και πέρασε τα καλύτερα μηνύματα εντός και εκτός κορτ είναι για 3η σερί χρονιά ο Ράφα Ναδάλ.

Στη λίστα με τους υποψηφίους είναι ακόμη ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο Τζον Μίλμαν και ο Ντομινίκ Τιμ.

Στην κατηγορία «Comeback Player of the Year» που αφορά παίκτες που επέστρεψαν από μακρύ διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού υποψήφιοι είναι οι: Κέβιν Άντερσον, Αντρέι Κουζνέτσοφ, Βάσεκ Πόσπισιλ και ο Μίλος Ράονιτς.

Ο Καναδός είχε την σπουδαιότερη πορεία.

Άλλο ένα βραβείο είναι το «Most Improved Player of the Year» για τον παίκτη που δεν είναι νέος αλλά είχε την μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη και γενικά στο tour και εδώ φαβορί είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ και ακολουθούν οι: Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Γιανίκ Σίνερ και Ούγκο Ουμπέρ.

Το βραβείο είχε κερδίσει το 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στην κατηγορία «Newcomer of the Year» που αφορά τους παίκτες της νέας γενιάς που έκαναν το "μπαμ" το 2020 υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι με τους Κάρλος Αλκαράζ και Σεμπάστιαν Κόρντα να έχουν προβάδισμα.

Ακολουθούν οι: Λορέντσο Μουσέτι,Γιούρι Ροντιόνοφ, Εμίλ Ρουσουβουόρι, Τιάγο Σέιμποθ Γουάιλντ.

Μεγάλη μάχη θα έχουμε και στην κατηγορία "Coach Of the Year" όπου ψηφίζουν οι προπονητές. Η κατηγορία είναι ¨νέα" αφού θεσπίστηκε το 2016 και το 2019 νικητής ήταν ο Ζιλ Σερβάρα (Μεντβέντεφ).

Φέτος ο Σερβάρα είναι και πάλι υποψήφιος μαζί τον Νίκολας Μασού (Τιμ), τον Χουάν Ιγκνάσιο Τσέλα (Σβάρτσμαν), τον Ρικάρντο Πιάτι (Σίνερ) και τον Φερνάντο Βισέντε (Ρούμπλεφ).

 

Τελευταία Νέα