Μαρία Σάκκαρη: Η καλύτερη Grand Slam χρονιά της! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Μαρία Σάκκαρη: Η καλύτερη Grand Slam χρονιά της! (vids)
Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε σπουδαία πράγματα μέσα στο 2020 στα τρία τουρνουά Grand Slam που διεξήχθησαν.

Το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά της Μαρίας Σάκκαρη όσο αφορά την παρουσία της στα Grand Slam.

Η Ελληνίδα τενίστρια στη χρονιά της πανδημίας θα έχει να θυμάται τις εξαιρετικές παρουσίες της στα 3 Grand Slam που διεξήχθησαν αλλά και την άνοδο της στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε μια χρονία όπου διεξήχθησαν λόγω του covid-19 τα 3 από τα 4 Grand Slam (ακυρώθηκε το Wimbledon) η Μαρία Σάκκαρη είχε καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλη χρονιά όπου συμμετείχε και στα 4!

Οι αριθμοί μιλούν

Η Μαρία Σάκκαρη συνολικά μέσα στο 2020 σε Australian Open, US Open και Roland Garros είχε 8 νίκες και μόλις 3 ήττες σε Grand Slam.

Αν και με Grand Slam λιγότερο έδωσε 11 παιχνίδια (ισοφάρισε το 2019 με 4 Grand Slam) και είχε τις περισσότερες νίκες και τις λιγότερες ήττες.

Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν το 7-4 από το 2019 με συμμετοχή και στα 4 Grand Slam.

Μετά και από την ολοκλήρωση των Grand Slam του 2020 έχει πλέον συνολικά 8-5 νίκες στο Australian Open, 5-4 σε Wimbledon και Roland Garros και 8-6 στο US Open.

Δυο προκρίσεις στους "16"

Για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στους "16" σε Grand Slam και μάλιστα σε 2!

Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο στο Australian Open εκεί όπου απέκλεισε με 6-4, 6-4 την πρώην top-10 και φιναλίστ του US Open 2017, την Αμερικανίδα Μάντισον Κις.

Η 25χρονη Ελληνίδα παίζει για πρώτη φορά σε 2η εβδομάδα Grand Slam αλλά στον 4ο γύρο θα ηττηθεί από την Πέτρα Κβίτοβα (πρώην Νο2, 2 κατακτήσεις Wimbledon) με 2-1 σετ.

Στο US Open πέτυχε τη 2η της πρόκριση στον 4ο γύρο. Θα αποκλείσει στον 3ο γύρο την Αμάντα Ανισίμοβα και θα παίξει στον 4ο γύρο με την Σερένα Ουίλιαμς την οποία είχε κερδίσει στη Νέα Υόρκη αλλά στο Western and Southern Open.

Η Αμερικανίδα κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam θα την αποκλείσει με δυσκολία με 3-6, 7-6 (6), 3-6.

Στο Roland Garros θα παίξει στον 3ο γύρο αλλά θα μείνει εκτός από την Μαρτίνα Τρεβιζάν.

H Ελληνίδα σαφώς και είναι καλύτερη παίκτρια από την Ιταλίδα αλλά η Τρεβιζάν αποδείχθηκε πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αφού στη συνέχεια απέκλεισε το Νο8 του κόσμου, την Κικί Μπέρτενς, και έχασε στον προημιτελικό από την νικήτρια του Roland Garros, Ίγκα Σβιάτεκ.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα